fbpx

Winkelwagen

Column Harry Meens

By 1 februari 2021november 4th, 2021Column

2021
Het nieuwe jaar is hectisch begonnen. Er is veel onrust zowel in Nederland, als in de rest van de wereld. Veel mensen beginnen het gevoel te krijgen dat we nooit meer terugkomen in de “normale tijd” en dat begint te wringen.

Tweespalt
Als familiebrouwerij heb je natuurlijk vaker moeilijke tijden beleefd, echter nu lijkt het van een andere orde te zijn. Er begint een tweespalt te ontstaan in de samenleving, waarbij argumenten geen rol meer lijken te spelen. Dit is de echte bedreiging van de tegenwoordige tijd. Respectloos de ander neersabelen, zonder argumenten, zonder
transparantie, zonder enige zelfreflectie. Alleen maar voor het eigen (on)gelijk. Jammer. De politiek gaat dit niet oplossen. Die speelt zelf deze spelletjes en geeft het foute voorbeeld.

Menselijke maat
Uiteindelijk zal de oplossing moeten komen vanuit de samenleving, met goede, bewezen traditionele waarden, normen en gebruiken, gebaseerd op respect, mededogen en spiritualiteit. Waarbij de menselijke maat en het menselijke contact weer de plaats krijgt die het verdient. Bijvoorbeeld samen met vrienden en (on)bekenden een glaasje bier drinken in de kroeg. Dat wens ik ons allen, binnen zeer afzienbare tijd.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”