Winkelwagen

Column Harry Meens

By 1 oktober 2021november 4th, 2021Column

Schandalig overheid!

Dat u de Nederlandse brouwerijen zó wilt straffen. En dan vooral de kleinere onder ons. De Nederlandse brouwerijen die de beste bieren in de wereld brouwen. Innovatief en duurzaam zijn. Die bier weer sexy en interessant hebben gemaakt, met vele honderden start-ups en traditionele eeuwenoude familiebrouwerijen met gepassioneerde brouwers. Dit alles in een interessant en dynamisch bierlandschap. Het huidige ‘kleine brouwerstarief’ is dan ook noodzakelijk omdat kleinere brouwerijen een veel hogere kostprijs hebben en anders absoluut niet met de grote multinationals in binnen- en buitenland kunnen concurreren en dus niet zelfstandig zullen overleven. Nagenoeg alle landen -wereldwijd- hebben een speciaal tarief voor kleine brouwerijen. Nederland wil dit nu plots afschaffen en de Nederlandse biercultuur de nek omdraaien.

Je ziet waar het hart van deze overheid niet ligt; niet bij het MKB en haar medewerkers en niet bij de burgers. Daardoor ook niet of bij innovatie en kwaliteit.

Teken de petitie ?

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”