fbpx

Winkelwagen

Column Harry Meens

By 20 april 2020november 4th, 2021Column

De tijden die we momenteel gedurende de coronacrisis meemaken, herinneren me op een bepaalde manier aan de zondagen van 50 jaar geleden.

De rust, de kalmte en het contact met je familie. Eigenlijk viel het leven eventjes stil op de dag des Heren. Niets was op die dag echt van belang. Ja, wel de hoogmis, waarvan je hoopte dat de preek niet te lang zou zijn.

En daarna ging je met je vader, een uurtje naar het café om enkele biertjes te pakken en te kaarten met buurtgenoten. Dit voordat je gezamenlijk van het heerlijke zondagmiddag maal met een goed stukje vlees ging genieten.

Niets was dan echt van belang en zeker op die dag, bestond het woordje stress niet.
Iedereen schakelde een versnelling lager en er was menselijk contact.

Misschien kunnen we dit bewaren van deze crisis. Een beetje terug naar de menselijke maat, en één dag in de week terugschakelen en gewoon gelukkig zijn.

Mijn motto: ”Versterk de band in de samenleving, help elkaar in eigen streek en steun de lokale ondernemers, dus ook kleine brouwers ;)”

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”