Winkelwagen

Column Martijn Meens

By 1 oktober 2020november 4th, 2021Column
Martijn Meens

Spannende tijden

Wat hebben we een enerverende tijd achter de rug als familiebrouwers. Van het ene moment op het andere viel de omzet in de horeca en de evenementensector stil.

Gelukkig stond er een uitbreiding van onze vaten lijn gepland, die we in deze rustige periode zonder al teveel stress optimaal hebben kunnen uitvoeren. Hierdoor staat deze afdeling er voor de komende jaren weer piekfijn op en zijn we klaar voor de toekomst!

Wat betreft de teruggevallen brouwsels in de horeca, deze hebben we gedeeltelijk kunnen compenseren met flessen en blikken. Dit gaf ons het fijne, rustgevende gevoel dat we deze periode wel gingen overleven. Als 150 jaar oude familiebrouwerij heb je namelijk in die jaren wel wat opgebouwd.

Het behalen van de prijs “lekkerste pils ter wereld” was weer een kroon op ons werk en versterkte de teamgeest  in ons familiebedrijf nog verder. Uiteindelijk denk ik dat we sterker uit deze crisis zullen komen.

Onze organisatie en ik in het bijzonder hebben ervan geleerd dat je steeds op je qui vive moet zijn en niets voor vanzelfsprekend moet aannemen.

Een mooie les, toch?

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”