Winkelwagen

Column Martijn Meens

By 31 maart 2021november 4th, 2021Column
Martijn Meens

Duurzaamheid

Te pas en te onpas gebruikt. Voor van alles en nog wat. Maar wat betekent het echt?
Duurzaamheid moet in je genen zitten. Het betekent het licht uit maken als je weggaat. De thermostaat lager zetten als je vertrekt. Kort en koud douchen. Iets repareren indien mogelijk en niet weggooien. Zo weinig mogelijk batterijen gebruiken. Recycleren daar waar mogelijk, enz enz.

Als je zó in de race zit ga je dit automatisch in je productieprocessen, ook bij iedere investering, toepassen. Letten op water-, elektriciteits- en stoom-, reinigingsmiddelenverbruik en dergelijke.
Dit doen we al sinds jaar en dag. Mijn grootvader en vader was hier al zeer intensief mee bezig en ik ben op de ingeslagen weg voortgegaan. Ik ben dan ook zeer blij dat we een aantal piketpaaltjes hebben kunnen slaan en duidelijk vooruitgang hebben weten te boeken. Grote voortgang hebben we geboekt op o.a. loog-, water-  co2 en kiezelguhrverbruik. En het mooie is we doen dit samen, samen met alle mensen in de productie. Hier op ben ik dan ook zeer trots. Bedankt iedereen.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”