Winkelwagen

Column Michelle Meens

By 31 augustus 2020november 4th, 2021Column

Individualisme
Ik merk dat we in een tijd leven, waarin het leven veel individualistischer wordt. Mensen zijn verknocht aan social media, Netflix en ieders telefoon staat continue roodgloeiend. Meer, beter, groter & mooier dan zijn woorden die centraal staan in deze samenleving. Daarnaast gaat het leven ook veel sneller dan vroeger, we krijgen veel meer prikkels. Tegenwoordig is een volle mailbox de standaard, terwijl vroeger de vraag nog maar was of de postkoets überhaupt kwam.

Tegenwicht
Als familiebedrijf vind ik dat we daar net het tegenwicht in moeten zijn en bieden. We moeten niet bezig zijn met uiterlijke schijn, maar met wat echt belangrijk is. Genieten van kleine dingen, zoals de perfecte schuimkraag op je Edel Pils, je vermaken of lachen met vrienden in het proeflokaal. Een ambachtelijk product als bier is hier natuurlijk ook toevallig nog erg geschikt voor. Vandaar dat we ook op de brouwerij een plek willen creëren waar iedereen even kan vluchten voor de waan van de dag en een paar versnellingen terug kan schakelen. Een plaats waar mensen kunnen lachen, drinken, dansen en genieten met elkaar. Een plaats die je meeneemt terug in de tijd, namelijk naar ons proeflokaal anno 1870. Want laten we nou eerlijk zijn; er is niets mooiers dan samen een glaasje bier drinken!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”