Winkelwagen

Column Michelle Meens

By 1 juni 2021november 4th, 2021Column

Hoe het allemaal begon 
Drie jaar geleden startte ik op de brouwerij met het digitaliseren van het archief. Gelukkig was er offline veel bewaard gebleven. Ik vind het belangrijk om het zó te borgen dat ook de volgende generaties hier makkelijk in kunnen neuzen. Want 151 jaar aan herinneringen is niet niks. Wat een parels liggen er hier verborgen! Op de zolders vond ik nog oude Meens Bier lichtbakken, in de gewelfde kelders oude etiketten en flessen, kadastrale gegevens van de brouwerij anno 1870 en filmpjes van 1953 de opening van het brouwhuis heb ik teruggevonden via mijn achterneef Frank.

En nu dan?
Hoe meer ik me verdiepte in de geschiedenis en de historie van onze familie, die overigens tot 1600 terug te herleiden is in Thull, hoe meer ik besefte dat het belangrijk is om dit ook in de bedrijfsvoering te borgen. Echter is het net zo belangrijk om open te staan voor de huidige tijd. Want die is in al die jaren nogal veranderd. Als bedrijf moet je namelijk de aansluiting met de moderne tijd niet verliezen. In dat kader zijn we met de 5e generatie veel verschillende nieuwe ontwikkelingen aan het doorvoeren. Heeft u ze al gespot?

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”