Winkelwagen

Column Michelle Meens

By 1 september 2021november 4th, 2021Column

Stilstaan in het moment
Door de snelheid van de tijd, is het belangrijk om soms even stil te staan en te bekijken waar je zelf (en je organisatie) op dat moment staat. Het is een evaluatie van een perceptie uit het (nabije) verleden. Je neemt het in je op, evalueert en probeert er iets van te leren om te verbeteren in de toekomst.
Stilstaan bij de gedachte dat mijn broer Martijn en ik in de toekomst de brouwerij overnemen van onze vader is voor mij een moment van trots. Trots om de familietraditie voort te zetten én om onafhankelijk en op ambachtelijke wijze te blijven brouwen.
Mijn conclusie van deze reflectie op ons familiebedrijf? Het voorbereiden van de bestendige toekomst van al meer dan 150 jaar passie en liefde voor bier, Alfa Bier welteverstaan.

Stilstaan & weer doorgaan
Belangrijk blijft het persoonlijke contact met onze relaties. Afgelopen week heb ik een aantal
horecazaken in Amsterdam bezocht. Een stop bij een nieuwe en zeer bijzondere afnemer van onze bieren, leverde een verhelderende blik op. Tijdens het gesprek viel mijn oog op het terras aan de kabbelende Amstel rivier (?), daar genoot een gast van een glas Alfa Edel Pils. Ik evalueerde in mijn gedachten alle stappen van het begin bij het bronwater tot aan het bottelen van de flessen. Martijn staat garant voor de kwaliteit, onze vader voor het doorgeven van de traditie, en ik dat iedereen ervan kan genieten. Voorop staat de gedeelde passie voor bier. Er is dan ook niks mooiers dan zien hoe gasten genieten van de smaak en kwaliteit van ons bier. Mede hiervoor gaan wij door. En snel!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”