fbpx

Winkelwagen

Column Michelle Meens

By 29 mei 2020november 4th, 2021Column

Eigen inzichten

Tijdens de overdracht naar de volgende generatie ontstaan er uitdagingen. Mijn vader is gewend al 45 jaar alle eindverantwoordelijkheid alleen te dragen en de daarbij behorende beslissingen te nemen. Terwijl mijn broer en ik -de volgende generatie- stap voor stap zijn taken overnemen. Ieder met ons eigen inzicht, vooruitstrevende energie en gedrevenheid.

Huidige maatschappij

Een nieuwe generatie betekent nieuwe inzichten, een nieuwe fase met de daarbijhorende veranderingen. Gezien de huidige maatschappij, waarin alles in de hoogste versnelling staat, kunnen en moeten ook deze veranderingen heel snel gaan. Ik kan begrijpen dat dit niet altijd even makkelijk is voor de ”oude garde”. Mijn vader stuurt ons bedrijf immers op enorme kennis en decennialange ervaring. Nu breekt de tijd aan dat een stuk controle wordt overgedragen.

Persoonlijk worstel ik vaak met het feit dat er geen scheidingslijn meer bestaat tussen zakelijk en privé. Aan de keukentafel wordt er gesproken over de brouwerij en vice versa worden zakelijke discussies al snel privé.

Uiteindelijk is het goed om te zien dat we allemaal hetzelfde doel hebben en onze discussies alleen maar leiden tot het maken van het állerbeste bier. Onze bedrijfsfilosofie is dat alles direct wordt benoemd en uitgesproken. Het luisteren naar elkaar is natuurlijk soms een uitdaging. In het heetst van de strijd is dat niet altijd even makkelijk. Dat kan ik je uit eigen ervaring vertellen. 😉

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”