Winkelwagen

Q&A Harry Meens

By 1 april 2022Column

Daan:
Wist je al dat je dit vroeger wilde doen?

Harry Meens:
Deze vraag achtervolgt me al tientallen jaren en is mij heel vaak gesteld. En het is dan ook niet evident om een antwoord te formuleren. Terugdenkend aan de kinderjaren echter, kan ik me duidelijk herinneren dat ik al vanaf de basisschooltijd ná de schooldag steeds eerst naar de brouwerij ging. Het kon dan ook zomaar gebeuren dat ik niet vóór 6 uur thuis arriveerde. Ook kratten sorteren en op de heftruck rijden waren toen gemeen goed in de vakanties. Zelfs op mijn geboortekaartje stond de brouwerij al afgebeeld. Dus eigenlijk was ik gepredestineerd om de brouwerij te gaan overnemen. Dit heb ik getracht bij mijn kinderen iets natuurlijker te laten verlopen.

Echter het bloed kruipt waar het niet gaan kan en blijkbaar zijn de verhalen over de brouwerij dusdanig inspirerend dat ook de twee oudsten uiteindelijk voor dit mooie vak hebben gekozen. Echter hoe het ook zij, een dergelijke keuze zal altijd vanuit het hart gemaakt moeten worden. Nooit mag hier het verstand prevaleren. De verantwoordelijkheden voor onder meer medewerkers, Alfadrinkers, leveranciers en last but not least de voorgaande generaties, zijn dusdanig groot dat je dit met hart en ziel moet belijden. Een spirituele en holistische levensvisie is dan ook van eminent belang, volgens mij. Anders zou ik zeggen: niet aan beginnen.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”