Winkelwagen

Q&A Harry Meens

By 29 juni 2022augustus 1st, 2022Column

Thomas:
Hoe zijn de huidige ontwikkelingen over verkrijgbaarheid van bierflessen?

Harry Meens:

Een leuke vraag in deze roerige tijden.

Als regionale familiebrouwerij hebben we steeds gewaarschuwd voor te ver doorgevoerde globalisering en internationalisering.
We zien nu wat de gevolgen hiervan kunnen zijn. De verkrijgbaarheid van glas en de prijs van glas zijn inderdaad een groot probleem.
Bierglazen zijn bijna niet meer leverbaar en bierflessen zijn extreem in prijs gestegen. Gelukkig dat onze flessen 5% minder glas bevatten en ze bovendien wel tot 30 keer kunnen rouleren. Hierdoor is de invloed op de bierprijs gering.

Een groter probleem is onder meer de prijs van gerstemout. Aangezien we alleen deze mout gebruiken heeft dit wel een enorme invloed op ons glaasje gerstenat. Omdat we bovendien zeer kritisch zijn over de beoogde kwaliteit betalen we hiervoor de hoofdprijs. Ook zijn de prijzen van gas, elektriciteit en vervoer en dergelijke enorm gestegen.

Toch hebben we dit jaar geprobeerd met een relatief kleine verhoging de bierprijs niet teveel te laten oplopen. Hopelijk brengt de toekomst ontspanning op deze markten, zodat ons bier voor iedereen betaalbaar blijft.

Een concessie aan de kwaliteit zullen we echter nooit doen. De beste grondstoffen en de optimale productie methode. Daar doen we geen concessie op.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”