Winkelwagen

Q&A Martijn Meens

By 1 maart 2022Column

Jos:
Ik hou van Alfa Bier maar vind een Ongefilterd bier eigenlijk de top. Ongefilterd of weizen is bijna een geneesmiddel zo gezond (bijna een vloeibaar sneetje brood). Is het misschien mogelijk dat Alfa een soort Weizen of ongefilterd op de markt brengt of in speciaal bier flessen?
Ik weet dat ongefilterd op de fles verder gist maar er moet toch een middenweg/compromis te vinden zijn, ik heb vaker ongefilterd in fles gekocht….?  Alvast bedankt!

Martijn Meens:
Alfa Ongefilterd Puur is een bijzonder niet gepasteuriseerd en niet gefiltreerd bier dat op traditionele wijze gebrouwen is. Het bier bevat dus nog gist en zit boordevol vitaminen. Het bier komt rechtstreeks uit de lagertank, verser kan niet! Het is echt een bier voor liefhebbers. Puur en ongefilterd. Doordat we niet pasteuriseren is Alfa Puur maximaal twee weken houdbaar en helaas dus niet af te vullen op fles.
Het is een exclusief bier dat zeer beperkt en alleen op tank beschikbaar is en bijvoorbeeld bij bijzondere evenementen geschonken wordt.

Naar aanleiding van dit artikel nieuwsgierig naar de unieke smaak van ons Alfa Puur? Kom het eens proeven Bie de Bron, tegenover de brouwerij. Gegarandeerd dat dit naar meer smaakt!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”