Winkelwagen

Q&A Michelle Meens

By 29 april 2022mei 2nd, 2022Column

Stefan:
Waarom heeft de Alfa bierfles dit (embossed) design?

Michelle Meens:
Onze bierflesjes zijn uniek en voorzien van een speciale embossing. Waarom? Allereerst vinden wij dat bij een premium bier een premium fles hoort. Maar het gaat verder. Enkele jaren geleden hebben we ervoor gekozen om een compleet nieuwe uitstraling van ons bier te ontwikkelen. We wilden iets speciaals en bijzonders neerzetten, net als ons bier zelf. Premium dus.

Daarom ontwikkelden we een nieuwe fles, geïnspireerd op onze 70 jaar oude fles. Zo is ons familiewapen voelbaar in reliëf op het glas (embossing). De nieuwe etiketten met prachtig sluitzegel maken het helemaal af. Wat daar nog bijkomt, is dat onze nieuwe fles gemaakt wordt met 5% minder glas dan voorheen. Een stuk duurzamer dus! Bovendien worden onze flessen ook altijd weer gerecycled. Het kwaliteitsglas dat gebruikt wordt krijgt iedere keer weer opnieuw een bestemming. En ook dat is iets waar we trots op zijn.

Nieuwsgierig naar het maakproces? Bekijk de film en we geven je een impressie hoe de mooiste fles totstandkomt. Puur vakmanschap en perfectie voor wat erin zit. Proost!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”