BOEK NU JOUW BROUWERIJBEZOEK

Speciaal voor de Mitra Members: Brouwerijbezoek + proeverij van € 14,95 voor slechts € 5,-

Reserveer direct >

Bezoek onze familiebrouwerij in Schinnen

Zelf ervaren waar en hoe het Beste Pils ter Wereld wordt gebrouwen?

Kom dan naar de Alfa Bierbrouwerij gelegen in Schinnen, Zuid-Limburg, oftewel de poort naar het heuvellandschap. Hier beleef je hoe onze familiebrouwerij al 150 jaar lang trouw is gebleven aan de traditie van het authentieke bouwproces.

Tijdens het bezoek zal er niet alleen letterlijk geproefd worden aan onze bieren. We laten je ook proeven aan onze traditie, aan sfeer en aan de typische Limburgse hartelijkheid. Het programma start in ons Proeflokaal waar we direct teruggaan in de tijd. Een tijd waarin bloemetjesbehang nog hip was en een houten lambrisering nog de standaard was. We maken een tijdreis naar de oorsprong van Alfa Bier in 1870 en laten je kennis maken met onze rijkelijke geschiedenis.

Rondleiding

Die kennismaking start in onze bioscoopzaal, waar we spelenderwijs uitleg geven over het authentieke brouwproces. Van vroeger tot nu. Dat proces maakt al vanaf de start onderdeel uit van onze familie en is nooit veranderd. Normen en waarden zijn daarmee nooit verloren gegaan, want concessies aan het brouwproces doen wij niet.

Vervolgens duiken we samen de brouwerij in. Een brouwerij die volledig tot leven komt wanneer je er middenin staat. Je krijgt een bijzonder kijkje achter de schermen. Alle verschillende afdelingen worden bezocht én we nemen je mee naar de enige echte Alfa Bron. Dé bron die al 150 jaar het ‘magische’ ingrediënt voor al onze bieren vormt. Zo weet jij aan het einde van de rondleiding exact hoe ons brouwproces verloopt. Alhoewel, we kunnen helaas niet ál onze geheimen uit de doeken doen, maar dat spreekt natuurlijk voor zich.

Na een tocht door historie en heden van de Alfa familiebrouwerij is het tijd om niet alleen de geest te sterken maar ook het lichaam. We sluiten af in ons Proeflokaal. Hier kun je genieten van, hoe kan het ook anders, een proeverij van onze heerlijke Alfa Bieren. Het resultaat van inmiddels vijf generaties familietraditie.

Nieuwsbrief

Elke maand stuurt Alfa Bier een nieuwsbrief naar haar loyaalste fans ingeschreven op de nieuwsbrief. Van kortingscodes- en acties tot columns, tot belangrijke mededelingen – je mist het niet!

Reserveer direct

Brauereibesuch

ab 14.95

Indien u kiest voor een ‘rondleiding incl. arrangement‘ zullen de kosten van het arrangement worden meegerekend. De actie op de rondleiding + proeverij blijft geldig voor €5,- p.p. met een maximum aantal boekingen van 4 personen per persoon.

Reserveer uw bezoek uiterlijk voor 01-10-2023. Daarna is deze kortingscode helaas niet meer geldig.

Let op: Deelname is alleen mogelijk wanneer ten minste 1 persoon van uw gezelschap voorafgaand aan de rondleiding zijn Mitra-klantenkaart kan tonen. Dit mag fysiek of d.m.v. de Mitra Member-app.

Algemene informatie

De rondleiding inclusief proeverij duurt ongeveer 2 uur.

Na een hartelijk ontvangst in ons vernieuwde proeflokaal wordt u op een bijzondere manier meegenomen in de historie en het brouwproces van de Alfa Brouwerij. Vervolgens wordt uw kennis op de proef gesteld met een leerzame quiz.

We brengen een bezoek aan het bronhuisje en nemen u mee op een reis door de diverse afdelingen van de brouwerij.

We sluiten af in het verlengstuk van ons proeflokaal, genaamd Bie de Bron, waar u kunt genieten van een heerlijk glas bier tijdens de proeverij.

U kunt ervoor kiezen om uw rondleiding vooraf uit te breiden met bijvoorbeeld koffie/thee en vlaai, lunch of diner. U kunt dan kiezen uit een van deze arrangementen.

Als u geen arrangement heeft gekozen, maar toch graag iets wilt eten, kunt u rechtstreeks reserveren bij Bie de Bron.

Reserveer bij 'Bie de Bron'

Toegankelijkheid

Het brouwerijbezoek is toegankelijk voor hulpbehoevenden met uitzondering van de rondleiding in de brouwerij. Om deel te nemen aan de rondleiding moet u kunnen traplopen. We verwelkomen iedereen graag op onze schitterende locatie in het hart van Zuid-Limburg.

Adres / Locatie

Onze brouwerij is te bezoeken op het onderstaande adres in Schinnen:
Thull 15
6365 AC Schinnen

REVIEWS VAN TRIPADVISOR

BEKIJK OP TRIPADVISOR