Overheerlijke burgers met Krachtige biersaus.
Hoofdgerecht voor 4 personen
45 minuten bereiden
Ingrediënten:
- 4 hamburger broodjes
- 500g rundergehakt
- 1 ei
- paneermeel
- 2 theelepel paprikapoeder
- 2 theelepel knoflookpoeder
- zout
- peper
- blaadjes sla
- 4 plakjes cheddar kaas
- 1 tomaat
- 1 ui
- 1 flesje Alfa Krachtig Dort
- 200 ml room
- 1 eetlepel mosterd
Bereiden
- Doe het gehakt in een kom en meng het ei erdoor, voeg daarna genoeg paneermeel toe zodat het gehakt niet te nat is. Breng op smaak met het knoflookpoeder, paprikapoeder, zout en peper. Meng alles nog eens goed om. Verdeel het gehakt in vier gelijke delen en vorm om tot bal. Druk de gehaktbal plat tot je burger de gewenste grootte heeft.
- Verhit een pan, grillpan of barbecue en bak de hamburger gaar. Bewaar het overtollige braadvet!
- Leg de hamburgers even op een bord, bedek met een plakje cheddar en dek ze af met aluminiumfolie, zo blijven ze warm en kan de kaas smelten.
- In met het bewaarde braadvet voeg je de helft van het flesje Alfa Krachtig Dort toe, de kookroom en een eetlepel mosterd. Laat ongeveer 2 minuten op hoog uur inkoken. Breng op smaak met wat zout en peper.
- Snijd de hamburger broodjes doormidden. Verwarm beide helften even in de oven of toast ze in een pan zonder olie. Zo zijn ze warm en licht krokant.
- Snijd de tomaat in plakjes. Snijd de ui in ringen. De uiringen kan je rauw laten of even stoven in een pan om ze te karameliseren.
- Besmeer beiden helften van de broodjes met de Krachtig Dort saus. Beleg de broodjes met de burger, sla, tomaten en de uienringen.
- Geniet met een heerlijk glas Krachtig Dort. Proost!