Nagerecht voor 8 personen
15 minuten bereiden
2 uur wachten
ovenschaal
mixer
Ingrediënten:
- 125 ml slagroom
- 75 gram basterdsuiker
- 4 eieren
- 500 gram mascarpone
- 1 flesje Alfa Donker Bruin
- 175 gram lange vingers
- cacaopoeder voor garnering
Bereiden
- Klop in een ruime kom de slagroom stijf met een mixer.
- Split de eieren en klop de eidooiers samen met de suiker tot een romig beslag. Spatel voorzichtig de mascarpone en de slagroom door het romige beslag.
- Schenk de Alfa Donker Bruin bier in een diepe kom of ovenschaal. Doop de lange vingers even kort in dit mengsel en leg dan met de gesuikerde kant naar boven in de oven schaal. Bedek de bodem van de ovenschaal met de (opgenomen Donker Bruin bier) lange vingers.
- Verdeel de helft van het mascarpone mengsel over de lange vingers.
- Daarna weer een laag lange vingers en eindig met een laag van het mascarpone mengsel.
- Dek de tiramisu af en laat deze minimaal 2 uur opstijven in de koelkast.
- Laat de tiramisu afgedekt minimaal 2 uur opstijven in de koelkast. Neem vlak voor het serveren uit de koelkast. Strooi met een zeefje de cacaopoeder over de tiramisu.
- Bestrooi valk voor het serveren met cacaopoeder (eventueel met behulp van een zeefje).
- Verdeel over de borden. En serveer natuurlijk met een Alfa Donker Bruin erbij, proost!