Soms heb je zin in een lekkere snack tussendoor. Of je wil je gasten trakteren op een fris broodje zonder dat het meteen een hele maaltijd is, dan zijn deze frisse minibroodjes een ideale oplossing. Eenvoudig te maken en bijzonder smaakvol.
Naam gerecht:
Frisse Lentebroodjes
Benodigdheden:
- 1 dl lentebok
- 100 gram gerookte spekblokjes
- 700 gram vastkokende aardappelen
- zout
- peper uit de molen
- 7 hard gekookte eieren
- 2 middelgrote rode uien
- 2 theelepels pittige mosterd
- 4 eetlepels mayonaise
- 1 eetlepel kruidenazijn
- bieslook en peterselie
Geschikt voor:
±10 tot 12 kleine bruine harde broodjes
Bereiding:
Marineer de spekblokjes gedurende 10 minuten in het bier. Breng water met wat zout aan de kook. Schil intussen de aardappelen, snijd ze in dobbelsteentjes van ca. 1,5 cm. en kook ze in 5 tot 8 minuten net aan gaar. Giet ze af in een vergiet en spoel ze onmiddellijk af met koud water zodat ze niet nagaren. Neem de spekjes uit de marinade en dep ze zorgvuldig droog. Bak ze in een antiaanbakpan goudbruin en knapperig en laat ze op keukenpapier even uitlekken. Snipper de uien fijn. Snijd 5 van de hardgekookte eieren in stukjes.
Schep alle ingrediënten voorzichtig door elkaar zonder ze te pletten. Voeg naar smaak peper en zout toe,
Roer een dressing van de mosterd, de mayonaise, de kruidenazijn en 1 a 2 eetlepels van het marinadevocht. (De verhoudingen kunt u naar smaak aanpassen)
Giet de dressing over de salade en schep nogmaals voorzichtig om. Snijd het kapje van de broodjes en hol ze uit. Laat wel voldoende broodkruim achter zodat de wand niet te dun wordt. Schep de salade in de broodjes. Garneer met een stukje ei, fijngesneden bieslook en een takje peterselie en plaats er tot slot het kapje weer op.
Serveer de broodjes direct zodat ze een krokante bite hebben.
Wilt u het gerecht graag van tevoren bereiden, zet de salade dan koel weg en vul de broodjes (z.n. even oppiepen in de oven) pas op het laatste moment.
Heerlijk bij een glas lentebok.