Gegrilde courgette, kip met een romige Alfa Lentebok saus.
Alfa Lentebok verfrissend lekker.
Hoofdgerecht voor 4 personen
20 minuten bereiden
Ingrediënten:
- 1 courgette
- 2 gesneden uien
- 2 kipfilets
- 1 flesje Alfa Lentebok
- ½ blokje kippenbouillon
- 250 ml kookroom
- 300 gram pasta naar keuze
- 1 eetlepel olijfolie
- Snufje peper en zout
- Parmezaanse kaas naar smaak
Bereiden
- Plaats een grote koekenpan op middelhoog vuur, verhit de olijfolie en fruit de ui 5 min. Voeg de kookroom, bouillontablet en het flesje Alfa Lentebok toe, breng aan de kook en laat ca. 20 min. op laag vuur inkoken. Breng op smaak met peper en eventueel zout.
- Snijd ondertussen de courgette in plakjes en halveer de kipfilets in de lengte. Bestrooi met peper en zout. Verhit de grillpan en gril de kip en courgette in 5 minuten goudbruin en gaar. Keer halverwege.
- Kook ondertussen de pasta naar keuze volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de pasta af. Meng de pasta met de gegrilde courgette, kip en romige Alfa Lente Bok saus.
- Verdeel over de borden en garneer met basilicumblaadjes. En serveer natuurlijk met een Alfa Lentebok erbij, proost!