Nagerecht voor 6 personen
30 minuten bereiden
75 minuten wachten
Spatel
Mixer
Cakeblik
4 (Alfa Bier) glazen
Steelpan
Snijplank
Ingrediënten:
- 3 borrelglaasjes Alfa Bier likeur
- 500 gram verse aardbeien
- 50 gram callebaut chocolade puur
- 200 gram boter
- 200 gram witte kristalsuiker
- 200 gram bloem
- 4 eieren
- 250 gram mascarpone
- 250 ml slagroom
Cake:
- Verwarm de oven voor op 160 graden
- Meng de suiker en boter op tot een gladde massa met een mixer
- Voeg de eieren een voor een toe aan de massa en voeg langzaam de bloem toe
- Stort de massa in een ingevet cakeblik en bak af voor 75 minuten op 160 graden
- Snijd de cake in de vorm van het glas (18 stuks)
Crème:
- Klop de slagroom op tot de gewenste structuur
- Voeg de mascarpone en de Alfa Likeur toe en meng het met een spatel onder elkaar, zet dit aansluitend in de koeling
Chocolade:
- Zet een steelpannetje op licht vuur met daarop de glazen kom
- Laat de chocolade hier rustig in smelten
Afwerken:
- Snijd de aardbeien in dunne plakjes
- Stop het eerste stukje cake in het glas en beleg deze met de aardbeien
- Pak een lepel crème en smeer deze uit over de aardbeien en cake
- Herhaal dit tot het glas gevuld is
- Top af met een toef van de crème en garneer met aardbeien
- Dresseer de gesmolten chocolade met een lepel over de bovenzijde
- Bon appetit!
Serveertip: serveer dit met een glaasje Alfa Edel Pils Likeur