Winkelwagen

Trifle van Alfa Likeur, aardbei, mascarpone en verse cake

Nagerecht voor 6 personen

30 minuten bereiden
75 minuten wachten
Spatel
Mixer
Cakeblik
4 (Alfa Bier) glazen
Steelpan
Snijplank

Ingrediënten:

  • 3 borrelglaasjes Alfa Bier likeur
  • 500 gram verse aardbeien
  • 50 gram callebaut chocolade puur
  • 200 gram boter
  • 200 gram witte kristalsuiker
  • 200 gram bloem
  • 4 eieren
  • 250 gram mascarpone
  • 250 ml slagroom

 Cake:

  1. Verwarm de oven voor op 160 graden
  2. Meng de suiker en boter op tot een gladde massa met een mixer
  3. Voeg de eieren een voor een toe aan de massa en voeg langzaam de bloem toe
  4. Stort de massa in een ingevet cakeblik en bak af voor 75 minuten op 160 graden
  5. Snijd de cake in de vorm van het glas (18 stuks)

Crème:

  1. Klop de slagroom op tot de gewenste structuur
  2. Voeg de mascarpone en de Alfa Likeur toe en meng het met een spatel onder elkaar, zet dit aansluitend in de koeling

Chocolade:

  1. Zet een steelpannetje op licht vuur met daarop de glazen kom
  2. Laat de chocolade hier rustig in smelten

Afwerken:

  1. Snijd de aardbeien in dunne plakjes
  2. Stop het eerste stukje cake in het glas en beleg deze met de aardbeien
  3. Pak een lepel crème en smeer deze uit over de aardbeien en cake
  4. Herhaal dit tot het glas gevuld is
  5. Top af met een toef van de crème en garneer met aardbeien
  6. Dresseer de gesmolten chocolade met een lepel over de bovenzijde
  7. Bon appetit!

Serveertip: serveer dit met een glaasje Alfa Edel Pils Likeur