Winkelwagen

Alfa Bier | Al meer dan 150 jaar duurzaam

By 24 mei 2024Nieuws

Al meer dan 150 jaar duurzaam

Op 5 juni vieren we Wereld Milieudag en bij Alfa Bier staan we stil bij onze 150-jarige toewijding aan duurzaamheid. Een belangrijk onderdeel van duurzaamheid is het verminderen van afval en het hergebruiken van materialen. Daarom willen we jullie eraan herinneren dat op al onze producten statiegeld zit en dat deze flessen en blikjes inwisselbaar zijn.

Door het inleveren van statiegeldproducten dragen we allemaal bij aan een schonere en duurzamere toekomst. Dus laten we samen de stap zetten en onze lege Alfa Bier flessen en blikjes terugbrengen. Samen maken we het verschil!

Wil je meer weten over onze duurzame inspanningen? Lees dan het volledige artikel op onze website en ontdek hoe Alfa Bier zich inzet voor een duurzamere wereld.

Op 5 juni vieren we Wereld Milieudag, een dag gewijd aan het bewustzijn van milieukwesties en het bevorderen van duurzame initiatieven. Bij Alfa Bier is duurzaamheid altijd een kernwaarde geweest, en we zijn verheugd om ons erfgoed van meer dan 150 jaar duurzaam brouwen met jullie te delen.

Sinds onze oprichting in 1870 hebben we ons ingezet voor maatschappelijk verantwoord ondernemen. Als boerenbedrijf waren we onze tijd ver vooruit door in de winter arbeid te bieden aan dagloners door middel van onze bierbrouwerij. Maar onze duurzame reis ging verder dan dat. Door de jaren heen hebben we voortdurend nieuwe initiatieven ontplooid op het gebied van milieu, grondstoffen, en energiebesparing.

Vanaf het begin van de 20e eeuw hebben we al stappen gezet om onze productieprocessen te optimaliseren. We hebben geïnvesteerd in nieuwe koeltechnieken, CO2-winning, waterzuiveringsinstallaties en brouwhuisoptimalisatie, wat heeft geleid tot aanzienlijke energiebesparingen en verminderde CO2-uitstoot. We bleven zoeken naar duurzamere methoden en hergebruik, zoals het verbouwen van onze eigen gerst en het zoeken naar mogelijkheden voor hergebruik van bijproducten zoals bostel.

We hebben in het verleden al diverse belangrijke mijlpalen bereikt door over te schakelen op 100% groene stroom en gas, en door aanpassingen aan onze apparatuur waarmee we verdere besparingen op energie- en waterverbruik hebben gerealiseerd. Voor ons is duurzaamheid niet slechts een doel, het zit in ons DNA.

Als onderdeel van onze voortdurende inzet voor duurzaamheid, zijn we verheugd om onze rol aan te kondigen in de nieuwe statiegeldactie die heel Nederland aanzet om flessen en blikjes in te leveren. Door het inleveren van statiegeldproducten dragen we allemaal bij aan een schonere en duurzamere toekomst.

Doe met ons mee op 5 juni tijdens Wereld Milieudag en laat ons samen streven naar een wereld waarin we onze planeet koesteren en respecteren voor toekomstige generaties.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”