Winkelwagen

2020; het jaar waarin Alfa Bier 150 jaar bestaat!

By 21 april 2020januari 22nd, 2021Nieuws, Persbericht
150 jaar alfa bier

Van 1870 tot 2020

Toen de Alfa Bierbrouwerij in 1870 werd opgericht door Joseph Meens, had hij nooit kunnen bedenken dat de brouwerij 150 jaar later nog steeds een onafhankelijke familiebrouwerij zou zijn. Inclusief het overleven van maar liefst twee wereldoorlogen, het gewonnen EK-voetbal in ’88 en het doorstaan van de huidige coronacrisis. Niet overgenomen door een multinational, globalist of ander concern. Nog steeds in het bezit van zijn familie, de familie Meens. Tijdens dit schrijven, treedt de 5e generatie Meens in de voetsporen van hun vader Harry Meens (4e generatie).

In 2018 werd er afgetrapt met de voorbereidingen voor het jubileumjaar 2020. Destijds werd er met een positieve blik uitgekeken naar alle festiviteiten en ontplooiingen die uitgestrekt over dit jaar zouden plaats vinden. Inmiddels heeft de organisatie die blik moeten bijstellen. Begin dit jaar werd het 150-jarig bestaan groots aangekondigd, middels het veelbekeken ’Helemaal Gek Van Alfa’ op RTL4. Later dit jaar werd er een speciaal ‘’Meens Magazine’’ uitgebracht. Ook hebben inmiddels duizenden mensen mogen genieten van de ‘150-jaar Limited Edition Krachtig Dort’. Dit is een éénmalige batch naar origineel recept van Leo Meens, uitgebracht in 75cl fles met muselet en kroonkurk. Limited Edition fles

Ook werd er begin dit jaar begonnen met een heuse verbouwing; de rondleiding en het proeflokaal zijn flink onder handen genomen. Samen met de nieuwbouw en een voor de zomer gepland grandioos 4-daags evenement zou dit het middelpunt (léés hoogtepunt) van het jubileum moeten worden.

Nieuwe generatie

Inmiddels staat de 5e generatie onder toeziend oog van algemeen directeur Harry Meens aan het roer van de brouwerij. De natuurlijke invulling van de taken blijken een schot in de roos. Martijn Meens is verantwoordelijk voor het brouwproces en de productie. Michelle Meens is daarentegen commercieel verantwoordelijk. Samen verantwoordelijk voor alle bestuurlijke zaken. Beoogd 3e opvolgster Charlotte Meens en tevens jongste telg, (18) zal in de toekomst wellicht ook haar intrede doen. Dit jaar is dan ook het jaar waarin de officiële overdracht plaats gaat vinden naar de 5e generatie. Harry Meens zet hierbij een stap terug om zo de continuïteit van zijn geliefde Alfa Brouwerij te waarborgen binnen de familie Meens.

Uitstel van jubileum activiteiten

De huidige situatie, waarin het Coronavirus is uitgegroeid tot pandemie, heeft ook de Alfa Brouwerij in haar greep. Per direct is dan ook het besluit genomen om een groot deel van de geplande activiteiten uit te stellen naar volgend jaar (2021). Dit geldt ook voor het 4-daags jubileum evenement. Voor dit jaar is samen sterk het motto. Samen sterk voor de gezondheid, samen sterk voor ondernemers, samen sterk voor iedereen. Lees hier Samen sterk. 

Wanneer de omstandigheden het toelaten zal het 150-jarig bestaan in 2021 alsnog worden gevierd. Dan proosten we samen op de volgende 150 jaar!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”