Winkelwagen

Alfa Bier Limburg Trofee: Wielerfestijn in Elsloo op 2 juni

By 30 april 2024Nieuws

Alfa Bier Limburg Trofee: Wielerfestijn in Elsloo op 2 juni

[Thull, 01-05-2024] – Op zondag 2 juni staat Elsloo bol van de wieleractie met de Alfa Bier Limburg Trofee, een evenement dat elke wielerliefhebber in zijn agenda moet markeren. Deze dag beloofd een spektakel te worden voor jong en oud.

Het wielerprogramma begint ‘s ochtends vroeg en laat geen moment onbenut voor actie en adrenaline. Café de Dikke Stein in Elsloo is de place to be, met het startschot en de finishlijn voor verschillende wedstrijden. Van ploegenpresentaties tot de Dikke Banden Races voor de kleintjes, de dag belooft een ware belevenis te worden.

Maar laten we vooral de kers op de taart niet vergeten: de Alfa Bier Limburg Trofee, de hoofdwedstrijd van de dag. Met een uitdagend parcours dat meer dan 35 venijnige beklimmingen telt, wordt het een waar gevecht van uithoudingsvermogen en talent. Deze beklimmingen, mogelijk gemaakt door het prachtige heuvelachtige landschap dat Zuid-Limburg te bieden heeft, vormen de ultieme uitdaging voor de renners. Slechts de meest getalenteerde renner zal als overwinnaar uit de bus komen.

Voor de jonge wielerfans is er ook genoeg te beleven. De Nieuwelingenwedstrijd, speciaal voor jongeren van 15 en 16 jaar oud, belooft een spannende ochtend vol actie te worden. En voor de allerkleinsten zijn er de Dikke Banden Races, waar zij hun eerste stappen in de wielersport kunnen zetten.

Het programma voor de dag ziet er als volgt uit:

  • 10:30 uur: Start Nieuwelingen Limburg Trofee (15-16 jaar),
    Finish rond 12:30 uur
  • 11:00 uur: Ploegenpresentaties
  • 13:00 uur: Start Alfa Bier Limburg Trofee (Elite/Belofte/Amateur),
    Finish tussen 17:30-18:00 uur
  • 13:05 uur: Start Dikke Banden Races (2-12 jaar)
  • 18:00-18:30 uur: Huldigingen

En alsof dat nog niet genoeg is, wordt de hele middag op het buitenpodium live-muziek verzorgd door de Baeker Hofkapel. Een perfecte manier om na te genieten van een dag vol wielerspektakel.

Mis dit fantastische evenement niet! Voor meer informatie en aanmeldingen, stuur een mailtje naar stichtingwielerpromotiestein@gmail.com. We zien je graag op zondag 2 juni in Elsloo voor de Alfa Bier Limburg Trofee!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”