BBQ Chicken op Alfa bierblik
Hoofdgerecht voor 4 personen
1u en 20 minuten bereiden
Benodigdheden:
• Barbecue met deksel
• Blokje rookhout
• Vleesthermometer
Ingrediënten:
• 1 scharrelkip
• 1 blikje Alfa Edel Pils
• 1 citroen in partjes
• Kruidenmix (of een kant-en-klaar pakje BBQ rub naar keuze)
• 1 teentje knoflook
• paprikapoeder
• chilipoeder
• takjes tijm
• takjes rozemarijn
• zout en peper
• Olijfolie
Bereiden:
1. Steek de barbecue aan. De ideale temperatuur is 180°C.
2. Maak de kruidenmix: pers het teentje knoflook en meng deze samen met de kruiden met wat olijfolie.
3. Smeer de kip goed in met het kruidenmengsel (of met een kant-en-klare BBQ rub naar keuze). Doe ook wat van het mengsel in de holte van de kip.
4. Open het blikje bier en neem er een flinke slok uit.
5. Plaats de kip op het blikje.
6. Zet de kip met bierblik in het midden van het barbecue rooster of op een aluminium barbecue schaal.
7. Sluit het deksel en laat de kip ongeveer 1 uur of iets langer garen.
8. Neem de kip van de barbecue en laat een paar minuten rusten.
9. Serveer met wat partjes citroen en verse kruiden.