Winkelwagen

Alfa Edel Pils bekroond tot beste pils ter wereld

By 23 juli 2020januari 22nd, 2021Nieuws, Persbericht
Prijs voor Alfa Bier

Tijdens de London Beer Competition zijn Alfa Edel Pils en Alfa Krachtig Dort voor het tweede jaar op rij in de prijzen gevallen. Binnen de categorie International Lager heeft Alfa Edel Pils de hoogste score behaald. Daarmee mag Alfa Edel Pils zich bekronen tot “Beste pils ter wereld”.

Alfa Edel Pils is met 86 punten geëindigd op de eerste plaats binnen de categorie International Lager bier. In de categorie Pale Malty European Lager bier is Alfa Krachtig Dort met een zilveren medaille geëindigd met 82 punten.

De London Beer Competition wil biermerken die met succes worden gecreëerd leren kennen, herkennen en belonen. Als een biermerk zijn plaats wil verdienen in het schap van een winkelier of op de menukaart van een horecagelegenheid – en daar wil blijven-, moet het verkoopbaar zijn, een uitmuntende smaak hebben en consumentgericht zijn. Dat is waar de London Beer Competition de ingezonden samples op beoordeelt.

Sinds 1870 brouwt de familie Meens op ambachtelijke, traditionele wijze haar Alfa Bieren. De onafhankelijke familiebrouwerij, gelegen tussen de groene heuvels van het Zuid-Limburgse Schinnen, is haar traditie en receptuur altijd trouw gebleven.

Het verbaast Michelle Meens (5e generatie) dan ook niet dat er twee Alfa bieren hoog zijn geëindigd in de verschillende categorieën. “Elke bekroning is voor ons het bewijs dat we met het hele Alfateam doen waar we goed in zijn. Al onze collega’s dragen bij aan dit gezamenlijk succes. Wij zijn dan ook enorm trots op iedereen.”

Regelmatig vallen de bieren van Alfa Bier in de prijzen en worden ze bekroond met nationale en internationale medailles. Waaronder verschillende bekroningen in de top 3 van de Dutch Beer Challenge, daarnaast ook in de top 3 van de Brussels Beer Challenge, USA Beer Ratings en de World Beer Awards.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”