Een feestelijk wintergerecht waarin de rijke smaken van ambachtelijke braadworst samenkomen met de diepe, karamelachtige tonen van ALFA Herfstbok. Langzaam gegaard voor extra malsheid en perfect als hartig hoogtepunt van het kerstmenu.
Bereidingstijd:
30-45 minuten bereidingstijd
Recept geschikt voor:
5-6 personen
Benodigdheden:
• 1 flesje ALFA Herfstbok (30cl) verkrijgbaar bij jouw lokale supermarkt/slijterij
• 10 braadworsten
• 3 rode uien
• 0.25 liter runderbouillon
• 1 tl bruine basterdsuiker
• 1 tl verse tijm, eventueel meer om te garneren
• 1 tl paprikapoeder
• zout & peper
• olie
• klont boter
Bereidingswijze:
1. Plaats een grote koekenpan op middelhoog vuur, verhit de olijfolie en braad de braadworsten ongeveer in 5 minuten rondom bruin. Verwijder de braadworsten van het vuur en zet ze opzij. Pel en snijd ondertussen de uien in ringen.
2. Verlaag het vuur, smelt de boter en voeg de uienringen, bruine basterdsuiker, tijm, paprikapoeder, peper en zout toe aan het bakvet van de braadworsten. Roer het geheel goed door en bak de uien totdat deze zacht en gekarameliseerd zijn in 6-8 minuten.
3. Voeg 1 flesje ALFA Herfstbok toe aan de zachte uien en roer deze goed om. Voeg dan de runderbouillon toe en breng deze aan de kook.
4. Voeg de braadworsten toe aan de saus en laat deze 20-25 minuten koken totdat de saus ingedikt is. Serveer de braadworsten met knapperige groenten uit de oven of een ouderwets lekkere aardappelpuree.
5. Geniet samen van deze heerlijke kerstmaaltijd met natuurlijk een ALFA Herfstbok erbij, proost!