Winkelwagen

Brons voor Edel Pils op Dutch Beer Challenge 2019

By 1 mei 2019Nieuws

ALFA EDEL PILS VOOR DE VIERDE KEER IN DE TOP 3

Dit jaar heeft Alfa Bier op het eerste lustrum van de Dutch Beer Challenge (DBC) een prijs gewonnen en is voor de vierde keer in de top 3 beland.

Alfa nam voor de vierde keer deel aan dit prestigieuze evenement, waar onafhankelijke bierexperts honderden ingezonden bieren keurden. Ons Edel Pils kreeg opnieuw erkenning. De medailles zijn een kwaliteitslabel voor de bierconsument. Alle jaren prijs, is iets om trots op te zijn!

Tijdens de, in Breda gehouden, bierwedstrijd werden alle bieren anoniem en blind geproefd door Nederlandse en internationale juryleden. Zelf zijn we natuurlijk overtuigd van de kwaliteit en rijke smaakbeleving van onze bieren, maar het is erg dankbaar als ook een gerenommeerd panel van internationale bierkenners lovende uitspraken doet.

Al sinds de oprichting in 1870 werken wij elke dag hier aan, zonder ooit concessies te hebben gedaan aan het proces en de ingrediënten. Met volle inzet wordt er vanuit passie en gedrevenheid bier van de hoogste kwaliteit gebrouwen. Wij van Alfa ervaren dit dan ook als een belangrijke erkenning voor onze traditionele en ambachtelijke manier, sinds 1870, waarop wij nog steeds bier brouwen.

Alfa Edel Pils is ons paradepaardje en net als onze anderen bieren gebrouwen met gecertificeerd bronwater. Alweer prijs is het bewijs dat we over de jaren heen een constant hoge kwaliteit weten te realiseren. Een streven waar we bij Alfa allemaal steeds mee bezig zijn. Iedereen bij onze familiebrouwerij is ervan doordrongen dat je iedere dag opnieuw moet zien als een proeve van bekwaamheid in bier bereiding. Alfa bier is namelijk een natuurproduct, waarbij  honderden factoren een rol spelen in de uiteindelijke kwaliteit. En dat gaat dan niet alleen om de zorgvuldig gekozen en verwerkte grondstoffen, maar ook om alle stappen in het brouwproces waaronder: de temperatuur, de lageringsduur tot en met het bottelen. Want zelfs als je het beste bier ter wereld brouwt, zijn alle stappen van belang.

Extra aandacht zorgt voor de excellente kwaliteit die ook door bierkenners geproefd en gewaardeerd wordt. En nog belangrijker voor ons is dat de consument er net zo over denkt. Want daar doen we het voor!

Alle Nederlandse brouwerijen werden uitgenodigd om met een of meer van hun bieren deel te nemen aan deze Nederlandse bierwedstrijd die 25 categorieën bestrijkt.

Gepaste trots voor de  4e en 5e generatie Meens en alle medewerkers van onze Limburgse familiebrouwerij als onafhankelijke bierbrouwer van Nederland.
Begrijpt u onze trots?

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”