Winkelwagen

Bronzen medaille voor Krachtig Dort

By 20 november 2018Nieuws

Brussels Beer Challenge 2018

Brons voor Alfa Krachtig Dort op de prestigieuze 7e Brussels Beer Challenge 2018.
Deelname voor de 1e keer en meteen in de prijzen uit 1.522 ingezonden bieren uit 48 landen met 88 juryleden wonnen we Brons in de categorie Duitse Stijl Helles-/MaiBock/Doppelbock voor ons overheerlijke Krachtig Dort, dat het hele jaar wordt gebrouwen.

Opvallend was het aantal ingezonden bieren vanuit Brazilië (182) en China (101). Australië was dit jaar ook vertegenwoordigd en voor het eerst kwamen er ook inschrijvingen vanuit Angola en Jordanië.

Na 3 intensieve wedstrijddagen werden 260 bieren bekroond. België, de Verenigde Staten en Brazilië eisten het podium op.
De Brussels Beer Challenge, de eerste professionele bierwedstrijd in België, werd in 2012 door Becomev (Beer Communications & Events) opgericht als antwoord op de groeiende interesse in de biercultuur. De eerste editie van de Brussels Beer Challenge vond in 2012 plaats. Sindsdien groeide de wedstrijd uit tot één van de belangrijkste en meest prestigieuze webstrijden ter wereld.

Drie dagen lang proeft een panel van internationaal gereputeerde bierkenners bieren uit alle hoeken van de wereld. De deelnemende bieren worden onderverdeeld in categorieën gebaseerd op origine, typiciteit en stijl en worden vervolgens gewikt en gewogen. Op het einde van de drie degustatiedagen worden de beste bieren in elke categorie beloond met een gouden, zilveren of bronzen award.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”