Winkelwagen

De mooiste fles ooit!

By 4 april 2018Nieuws

Premium bier in een premium embossed fles

Het oog wil ook wat. Bier drinken is beleving en daar zijn wij ons bij Alfa Bier maar al te bewust van. De binnenkant en de buitenkant moeten dan ook met elkaar kloppen. Daarom hebben we in de afgelopen periode hard gewerkt aan een nieuwe fles. Een fles, geïnspireerd op de tachtig jaar oude ‘Meens bierfles’, met karakter en met de uitstraling die past bij ons ambachtelijk gebrouwen bier.

Je staat er waarschijnlijk niet vaak bij stil waarom een fles eruitziet zoals hij eruitziet. Nou wij wel! De buitenkant moet een afspiegeling zijn van wat er aan de binnenkant te vinden is. Daarom zijn we bijna twee jaar geleden begonnen met de ontwikkeling van een nieuwe fles. Een gespecialiseerd team is gaan schetsen en ontwikkelen gebaseerd op onze wensen en eisen. Want we zijn een familiebrouwerij met aandacht voor duurzaamheid en milieu, maar we zijn vooral een brouwer van misschien wel het lekkerste bier van Nederland. En daar hoort ook de mooiste fles ooit bij vinden wij.

De kleur van het glas, de vorm, de etiketten, de zegels en natuurlijk de dop. Alles moet een geheel vormen met elkaar. En bijzonder aan onze nieuwe fles het is familiewapen dat met de fles mee wordt gesmolten. Het is zicht- en voelbaar als je een flesje Alfa Bier ter hand neemt. Net zo tastbaar als het ambacht van ons brouwproces. En zo straalt onze nieuwe fles precies uit wat we graag willen overbrengen aan de drinker: passie en trots!

We werden al snel heel enthousiast over de eerste ontwerpen. Op het moment dat iedereen een duimpje omhoogstak, werden de eerste modellen gemaakt en uiteindelijke ontstaat het definitieve ontwerp. Best spannend om daar dan een finaal akkoord op te geven, want er gaan toch acht miljoen flessen gemaakt worden op deze manier! Overigens worden onze flessen ook altijd weer gerecycled dus het kwaliteitsglas dat gebruikt wordt krijgt iedere keer weer opnieuw een bestemming.

Klik op de film bovenin voor een video-impressie van het maakproces van onze nieuwe flessen. Zie hoe een gloeiende druppel glas een fles gaat vormen en hoe deze uit de smeltmachine valt, geknipt en gekoeld wordt om na een zware kwaliteitscontrole zijn weg naar onze familiebrouwerij in Schinnen te vinden. U komt ze vanaf maart 2018 nog heel veel tegen. De mooiste flessen ooit! Maar uiteindelijk gaat het natuurlijk om wat erin zit. Proost!