Winkelwagen

Even voorstellen

By 31 januari 2022Nieuws

Deze keer mogen we jullie onze Jurgen voorstellen! Jurgen is sinds 2.5 jaar werkzaam voor Alfa Bier en mag zichzelf brouwer/filtreerder noemen.
Jurgen is afgestudeerd als ingenieur met specialisatie energie technieken.
Tijdens zijn studie werd hij echter door een goede vriend benaderd die hem op een vacature wees als brouwer.
Dit idee, zelf bier brouwen, heeft hem nooit los gelaten. Toen er na zijn afstuderen wederom een vacature vrijkwam heeft hij direct gereageerd en drie weken later had hij zijn eerste werkdag in de brouwerij.

Zonder ervaring aan een fulltime job beginnen was in het begin nogal intimiderend voor Jurgen maar hij was heel blij met alle kennis die hij op kon doen. Onder andere door cursussen te volgen in München, seminars te volgen over bijvoorbeeld gistcellen, maar ook door de collega’s met jarenlange brouw ervaring zoals Frans Haerden.
Na een inwerktraject van een half jaar was Jurgen er helemaal klaar voor om zelfstandig alle diensten te draaien, want het brouwen gebeurt niet alleen overdag maar ook in de nacht.

Jurgen vind het het mooiste om deel uit te maken van het hele brouwproces en dan uiteindelijk een product neer te zetten waar iedereen ontzettend trots op mag zijn.
Hij voelt zich heel erg thuis binnen Alfa Bier en heeft nog genoeg ambities voor de toekomst!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”