Winkelwagen

Fred Goebert – 10 jaar in dienst

By 24 mei 2024Nieuws

10 jaar in dienst: Fred Goebert

Hij was altijd al bezig met klusjes en reparaties, en dat is niet onopgemerkt gebleven. Zo is hij ooit gevraagd om een kijkje te nemen naar een klus in onze brouwerij, en op die manier begon zijn avontuur bij Alfa Bier. Inmiddels is hij 10 jaar trouw in dienst van onze brouwerij en daarom is het tijd om de schijnwerpers te richten op deze onmisbare kracht: Fred Goebert, onze technische duizendpoot!

Een werkdag is voor Fred nooit hetzelfde. “Er is altijd wat te doen, maar soms moet je ook spontaan ingrijpen bij onverwachte uitdagingen,” geeft hij aan. Elke dag is een verrassing en dat maakt het ook zo leuk. Toen wij Fred de vraag stelden of er in die 10 jaar iets veranderd was aan zo’n typische werkdag, gaf hij lachend toe dat het 10 jaar geleden vooral fysiek wat soepeler ging. Verder is er niet veel veranderd aan hoe alles verloopt. “Ik haal nog steeds net zoveel voldoening uit mijn werk, vooral als ik iets kan repareren en het daarna weer werkt. Dat blijft toch het mooiste van mijn vak!” aldus Fred.

Vertel eens een leuke anekdote of hilarisch moment dat je hebt meegemaakt in die 10 jaar bij Alfa Bier.
“Het gaat natuurlijk niet altijd goed, soms gaat het te goed.” aldus Fred. Zo wist hij in het verleden een slot te repareren en deed dit zo goed dat hij vervolgens zelf op onze zolder opgesloten zat. “Gelukkig was er nog een chauffeur aanwezig die met de juiste instructies tot bij me wist te komen en het slot vanaf de andere kant kon openen,” geeft Fred lachend toe.

Heeft Fred in 10 jaar tijd een bijnaam gekregen?
Hoewel zijn talent en vriendelijkheid bij zijn collega’s niet onopgemerkt zijn gebleven, heeft Fred in die 10 jaar geen bijnaam gekregen – misschien is ‘Duizendpoot Fred’ een nieuwe?

Welke van onze Alfa Bieren is jouw favoriet en waarom?
Volmondig klinkt “Edel Pils” bij het stellen van deze vraag. “Het is een ontzettend lekker, prijswinnend doordrinkbaar pils,” geeft Fred aan. “Daarnaast ben ik niet zo’n speciaalbierdrinker, dus heeft de rest sowieso niet mijn persoonlijke voorkeur.”

Als je voor 1 dag directeur zou zijn. Wat zou je dan veranderen?
“Dat is geen gemakkelijke vraag,” benadrukt Fred. Toch geeft hij vervolgens aan erg gesteld te zijn op zijn materiaal. “Ik vind het belangrijk dat hier respectvol mee omgegaan wordt. Ondanks ik hele fijne collega’s heb, zou ik hier nog iets meer respect voor eisen als ik het voor het zeggen had.”

Wie is jouw favoriete collega?
Zonder twijfel valt de naam Francisco. “Dat is een hele fijne directe collega waarmee ik al heel lang fijn samenwerk,” vertelt Fred met een glimlach. Samen zijn zij verantwoordelijk voor de Technische Dienst van onze brouwerij en zorgen ze ervoor dat alles onderhouden en indien nodig gerepareerd wordt.

Welk advies zou je iemand geven die aan het begin staat van zijn carrière bij Alfa Bier?
“Stel je open en doe je best. Wees zeker van je zaak wanneer je iets doet of gedaan hebt. Wees flexibel en ben bereid om iets te willen leren. Hier is genoeg te doen en te leren. Voordat je het weet, ben je 10 jaar verder.”

Als we Fred vervolgens vragen naar zijn eigen toekomst, antwoordt hij op zijn typische nuchtere wijze: “Op mijn leeftijd kijk je niet zo ver vooruit. Ik ben een mens van de dag.”

Maar één ding is zeker, met zijn positieve instelling en toewijding zal Fred altijd een waardevolle aanwinst blijven voor de brouwerij. Laten we een toast uitbrengen op Fred Goebert, de man die de klussen klaart bij de Alfa Bierbrouwerij. Bedankt Fred, namens de familie Meens en je collega’s. Proost!

Enthousiast geworden over werken bij Alfa Bier? Check dan onze vacatures!

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”