Hoofdgerecht/voorgerecht voor 4 personen
30-45 minuten bereiden
Ingrediënten:
- 1,5 flesje ALFA Herfstbok (30cl) verkrijgbaar bij jouw lokale supermarkt/slijterij
- 400 gram gemengd gehakt
- 35 gram paneermeel
- 1 ei
- 3 el appelstroop
- 1 tl mosterd
- 2 uien
- peterselie
- zout & peper
- olie
- klont boter
- 1 tl bloem
Bereiden
1. Doe het gehakt in een grote kom. Voeg de gesnipperde uien, eieren, mosterd, zout en peper toe. Kneed goed door elkaar en voeg (naar wens) het paneermeel toe tot een stevig beslag.
2. Vorm met je handpalmen de gehaktballen en leg ze op een bord met een laagje bloem (dan blijven ze niet plakken).
3. Verhit de boter samen met de olie in een koekenpan op medium vuur. Bak de gehaktballen rondom mooi bruin en haal ze na het bakken uit de pan.
4. Voeg 1 flesje ALFA Herfstbok en de appelstroop toe aan de pan en blijf roeren tot een glad geheel.
5.Kook de saus op medium hoog vuur in, tot de saus licht stroperig begint te worden (ong. 8-10 minuten).
6. Voeg eventueel nog extra Herfstbok toe naar smaak.
7. Doe de gehaktballen terug in de pan en laat ze 10 tot 15 minuten mee garen in de saus op medium vuur.
8. Garneer de bier gehaktballen met peterselie naar smaak en serveer met aardappel partjes en eventueel groente naar keuze.
9. Geniet samen van deze heerlijke maaltijd met natuurlijk een heerlijke ALFA Herfstbok erbij, proost!
Tip: Sluit je diner af met een cappuccino en een heerlijk ALFA likeurtje, verkrijgbaar in onze webshop.