Granola met mout!
Bijgerecht
lekker in de yoghurt voor bij het ontbijt!
10 minuten bereiden
30 minuten oventijd
Ingrediënten:
- 95 g ongebrande hazelnoten
- 6 el vloeibare honing
- 6 el zonnebloemolie
- 300 g havermout
- 100 g pompoenpitten
- 50 g mout
- 2 el suiker
Bereiden:
- Verwarm de oven voor op 170 °C.
- Hak de hazelnoten fijn en meng deze daarna samen met de honing, olie en havermout in een kom
- Strooi het mengel over een met bakpapier beklede bakplaat en plaats in de oven voor circa 30 min. Probeer het tussentijds twee tot driemaal om te scheppen. Neem het mengsel uit de oven en laat circa 1 uur afkoelen.
- Doe nu in de tussentijd de mout in een koekenpan samen met de suiker, en laat deze voorzichtig karamelliseren. Laat deze vervolgens ook even afkoelen.
- Meng de mout door de oven gebakken mengsel en doe het geheel in een afgesloten pot. Let op dit mengsel zul je maximaal zo’n twee weken kunnen bewaren.