Winkelwagen

Halfvasten

By 14 februari 2023februari 28th, 2023Nieuws

Halfvasten

Halverwege maart is het halfvasten. Voor de minder gelovigen onder ons, de tijd tussen carnaval en Pasen wordt de vastentijd genoemd, tijd voor bezinning. Gedurende de vastentijd was het voor gelovigen niet toegestaan om bijvoorbeeld te snoepen of alcohol te nuttigen, men moest zo sober mogelijk proberen te leven.

In sommige steden en dorpen wordt nog steeds aandacht besteed aan de halfvasten tijd. In Sittard wordt dit jaar op zondag 19 maart voor de 100ste keer het krombroodrapen georganiseerd. Een mooi evenement voor jong en oud. Één dag later is, ook in Sittard, de jaarmarkt st. Joep, van ’s morgens vroeg tot ’s avonds laat een gezellige gelegenheid om halfvasten te “vieren” (6 weken vasten duurt wel erg lang).

Ook in het buitenland wordt halfvasten “gevierd”. In Belgisch Limburg staat in veel plaatsen de halfvasten stoet op het programma, vergelijkbaar met onze carnavalsoptochten. Voor de Ieren is 17 maart de viering van St. Patricks Day een vergelijkbaar fenomeen.

Halfvasten, dit jaar valt die periode gelijk met het begin van de Lente en dus de jaarlijkse introductie van ons Alfa Lentebok.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”