Winkelwagen

Alfa Bier helpt de horecaondernemer!

By 1 april 2020januari 22nd, 2021Nieuws, Persbericht

Alfa Bier helpt de horecaondernemer!

Alfa Bier verwacht dat een substantieel deel van de horeca in Nederland dit jaar failliet zal gaan. Toen begin dit jaar de WAB om de hoek kwam kijken vreesden wij als brouwerij al problemen voor onze (horeca) relaties. Nu de coronacrisis hier nog een schepje bovenop doet zien wij voor veel zaken het zwaard van Damocles hangen.

Alfa Bier heeft de afgelopen jaren een sterke groei gerealiseerd in het horecakanaal. Als onafhankelijke familiebrouwerij opereren wij zonder contracten, afnameverplichtingen en andere dwingende afspraken. En met succes! We zijn dan ook dankbaar dat er in zoveel mooie horecazaken gewerkt wordt met onze producten.

We doen er dan momenteel achter de schermen ook alles aan om te zorgen dat onze relaties de juiste steun krijgen. Zo worden onze tankbier klanten gebeld en is er een oplossing in werking gezet om de voorraad fusten bij de klanten kosteloos om te ruilen wanneer de horeca weer mag opstarten.

Maatregelen zoals het uitstellen van betalingen of eventuele leningen met hoge rentetarieven heeft de brouwerij dus niet. We zien onze afnemers in de horeca dan ook als partners en niet als klanten.

Het 150-jarig bestaan heeft nu niet de prioriteit, samen door deze tijd heen komen en er sterker uit komen, dat is Alfa Bier ten voeten uit voor de komende 150 jaar.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”