Winkelwagen

Uit de keuken van Tante Wies

By 30 september 2024Nieuws

Uit de kookboeken van Tante Wies:
Gehaktballen met Alfa Herfstbok-saus

 

Dit heerlijke recept voor gehaktballen in saus van Alfa Herfstbok komt uit de kookboeken van Tante Wies. Zij wist jaren geleden al dat bier niet alleen lekker is in een glas en combineerde de rijke smaken van ons Alfa Herfstbok met stevige gehaktballen voor een hartverwarmend gerecht, ideaal voor de herfst. Proef het zelf en ontdek hoe foodpairing van alle tijden is!


GEHAKTBALLEN IN ALFA HERFSTBOK

Hoofdgerecht voor 4 personen

Bereidingstijd: 30-45 minuten

Ingrediënten:

  • 1,5 flesje Alfa Herfstbok (30cl), verkrijgbaar bij jouw lokale supermarkt/slijterij of in onze webshop
  • 400 gram gemengd gehakt
  • 35 gram paneermeel
  • 1 ei
  • 3 el appelstroop
  • 1 tl mosterd
  • 2 gesnipperde uien
  • Peterselie (naar smaak)
  • Zout & peper
  • Olie
  • Klont boter
  • 1 tl bloem (voor bestuiving)

Bereiden:

  1. Doe het gehakt in een kom. Voeg de gesnipperde uien, het ei, de mosterd, zout en peper toe. Kneed goed door elkaar en voeg (naar wens) het paneermeel toe tot een stevig mengsel.
  2. Vorm met je handpalmen de gehaktballen en leg ze op een bord. Bestuif ze licht met de bloem, zodat ze niet blijven plakken.
  3. Verhit de boter samen met de olie in een koekenpan op middelhoog vuur. Bak de gehaktballen rondom mooi bruin en haal ze daarna uit de pan.
  4. Voeg 1 flesje Alfa Herfstbok en de appelstroop toe aan de pan. Blijf roeren tot een gladde saus ontstaat.
  5. Laat de saus op middelhoog vuur inkoken totdat deze licht stroperig wordt (ongeveer 8-10 minuten).
  6. Voeg naar smaak extra Herfstbok toe voor een vollere saus.
  7. Doe de gehaktballen terug in de pan en laat ze 10 tot 15 minuten zachtjes garen in de saus op medium vuur.
  8. Garneer de gehaktballen met peterselie en serveer met aardappelpartjes en eventueel groenten naar keuze.
  9. Geniet samen van deze heerlijke maaltijd met een glas Alfa Herfstbok erbij. Proost!
Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”