Winkelwagen

Horeca weer in het basispakket

By 23 oktober 2020januari 22nd, 2021Nieuws, Persbericht
Horeca basispakket

Horeca weer in het basispakket

Waar kun je je verhaal kwijt, waar ben je even weg en toch thuis, waar kun je je beslommeringen vergeten, waar vind je een luisterend oor? Samen met partner, vrienden, collegae, clubgenoten, familie of liever helemaal alleen? Waar kun je heen voor een hapje en een drankje, als je een dansje wil doen, even in een vreemde verfrissende omgeving wil zijn, andere indrukken op wil doen, uit de band wil springen, nieuwe ideeën wil opdoen, nieuwe mensen wil leren kennen of net even alleen wil zijn zonder eenzaam te zijn?

Het café was dé plek van verbinding, de plek waar je met je problemen en zorgen terecht kon, waar ‘ruzies’ beslecht werden en afspraken gemaakt. Waar de sociale omgeving oplossingen kon creëren, waar sociale cohesie hoogtij vierde, de lijm van de lokale bevolking. De plek waar mensen samen kwamen! Cafés, ze zijn er wel nog, maar de sociale functie van de cafébaas is overgenomen door mediators, echtscheidingsadvocaten, en overheidsinstanties. Problemen worden complex gemaakt en de samenleving wordt opgezadeld met de kosten.

De samenleving individualiseert, de overheid stimuleert dat -bewust of onbewust- alles moet gereguleerd worden van bovenaf, eigen creativiteit is taboe. De menselijke maat en het eigen oplossend vermogen worden niet gestimuleerd en geaccepteerd. Algemeen geldende regels zijn belangrijker geworden dan oplossingen vanuit de gemeenschap, anders is het niet meer beheersbaar, wordt dan als argument gebruikt. Dat horeca zo eigenlijk niet meer betaalbaar is en zo haar sociale functie verliest hebben we ons blijkbaar niet gerealiseerd.

Wij van Alfa Bier vinden het sociale aspect van horeca super belangrijk en hopen dat er weer meer respect en aandacht komt voor ondernemer en medewerkers die werkzaam zijn in de horeca. En vooral dat de overheid het belang onderkent van deze bedrijfstak. Het zou mooi zijn als gemeenschapszin weer belangrijk wordt.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”