Winkelwagen

Kenners lovend over Alfa Bier

By 23 mei 2018Nieuws

Alfa Bier viel bij de in april gehouden Dutch Beer Challenge (DBC) nadrukkelijk in de prijzen. Zo behaalde Alfa Edel Pils een Zilveren Medaille in de categorie Blond : Pils. Zilver met een gouden randje, want daarmee scoorden we het best van álle landelijk in de supermarkten verkrijgbare bieren in deze categorie.

Tijdens de in Breda gehouden bierwedstrijd werden alle bieren anoniem en blind geproefd door Nederlandse en internationale juryleden. Zelf zijn we natuurlijk overtuigd van de kwaliteit en rijke smaakbeleving van onze bieren, maar het is erg dankbaar als ook een gerenommeerd panel van internationale bierkenners lovende uitspraken doet.

Al sinds de oprichting in 1870 werken wij elke dag, zonder ooit concessies te hebben gedaan aan het proces, met volle inzet aan het brouwen van bier van de hoogste kwaliteit met een rijke smaakbeleving. Als een gerenommeerd panel van internationale bierkenners zich vervolgens lovend uitlaat over de bieren van Alfa ervaren wij dat als een belangrijke erkenning voor onze traditionele en ambachtelijke manier waarop wij bier brouwen.

Alfa Edel Pils gebrouwen met gecertificeerd bronwater uit eigen bron is ons paradepaardje en daarom is het een extra stimulans als we in een bier concours de complimenten krijgen van een jury samengesteld uit professionals. Het is overigens al het derde jaar op rij dat we met onze bieren in de prijzen vielen. Het bewijs dat we over de jaren heen een constant hoge kwaliteit weten te realiseren. Een streven waar we allemaal bij Alfa steeds mee bezig zijn. Iedereen bij onze familiebrouwerij is ervan doordrongen dat je iedere dag opnieuw moet zien als een proeve van bekwaamheid in bier brouwen. Bier is namelijk een natuurproduct, waarbij vele tientallen factoren een rol spelen in de uiteindelijke kwaliteit. En dat gaat dan niet alleen om de zorgvuldig gekozen en verwerkte grondstoffen, maar ook om alle stappen in het brouwproces, de temperatuur, de lageringsduur tot en met het bottelen. Want zelfs als je het beste bier ter wereld maakt, dan nog kan het helemaal mis gaan als je niet goed bottelt.

Een greep uit de kwalificaties die te vinden waren in het juryrapport dat we mochten ontvangen van de organisatie van de DBC.

  • Uiterlijk: Helder, geel van kleur, prachtig witte schuimkraag, mooi parelend.
  • Aroma: Zuivere neus met hinten van mout en hop. Heel mooi.
  • Smaak & Body: Lichtvoetig, stevig parelend, verfrissend zuivere afdronk. Knap!
  • Technische kwaliteit: Foutloos. Verfrissend, doordrinkbaar en evenwichtig.
  • Categorie-relevantie: Past volledig in de stijl.

Een bevestiging van al het harde werk dat alle Alfa-mannen en -vrouwen iedere dag weer besteden aan de productie van ons bier. Net die extra aandacht zorgt voor de excellente kwaliteit die ook door bierkenners geproefd en gewaardeerd wordt. Maar misschien nog wel belangrijker is natuurlijk dat de consument er ook zo over denkt. Want daar doen we het uiteindelijk voor.