Winkelwagen

Krachtig Dort op Nederlands Favoriete Bier Lijst

By 1 december 2023Nieuws

Alfa Krachtig Dort gekozen als een van de bieren op de Nederlands Favoriete Bier Lijst

We delen met trots het nieuws dat ons Alfa Krachtig Dort is verkozen tot het meest favoriete bier door biersommelier Marco Philipsen op de Nederlandse Favoriete Bierlijst (NFBL). Deze lijst, opgericht door bierliefhebber Bert Couperus, selecteert om de drie jaar de beste Nederlandse bieren zonder ranking, beoordeeld op smaak, karakter en bereidingswijze door bierkenners en -liefhebbers.

Bert en zijn gepassioneerde club van bierkenners delen een onstuitbare liefde voor bier en zijn toegewijd aan het ontdekken, proeven en waarderen van de beste bieren die Nederland te bieden heeft. De NFBL omvat een diverse verzameling bieren, van bekende klassiekers tot verborgen parels, en nodigt zowel doorgewinterde bierkenners als nieuwkomers uit om de rijke en gevarieerde wereld van bier te verkennen.

Het Alfa Krachtig Dort werd door Marco Philipse beschreven als goudblond van kleur met een fijne gebroken witte schuimkraag. Bij het ruiken komen zoete tonen van karamel en vijgenbrood naar voren, met subtiele fruitige aroma’s van groene peer en framboos die frisheid aan het bier toevoegen. In de mond komt het koolzuur snel tot leven, gevolgd door een aangename zoetheid van rozijn en tuttifrutti. De nasmaak is zacht met lichte bitters en hints van zoethout en zoete drop. We zijn vereerd dat ons bier deel uitmaakt van deze gewaardeerde lijst en nodigen iedereen uit om samen met ons de diversiteit en kwaliteit van Nederlandse bieren te ontdekken.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”