fbpx

Winkelwagen

Laat de zon maar schijnen!

By 1 maart 2021Nieuws

De bouw van Bie de Bron is afgerond, maar de volledige opening van de horeca laat helaas nog op zich wachten. Daarom hebben we nog gekozen om het pand te voorzien van maar liefst 92 zonnepanelen!

Optimalisatie van een zo duurzaam mogelijke exploitatie staat bij ons bovenaan op de agenda. De specifieke opdracht vanuit de familie Meens, tijdens de ontwerpfase, was dan ook dat het dak zo ontworpen moest worden om zonnepanelen te integreren. Hierdoor hebben we op zeer korte termijn, na de voltooiing van de bouw, de zonnepanelen gerealiseerd. De nieuwbouw is dus bijna volledig zelfvoorzienend gemaakt om een zo klein mogelijke CO2 footprint te realiseren. De impact op het milieu is minimaal. Met het oog op de toekomst hebben we in de keuken gekozen voor inductiekookplaten, daarmee is onze gehele keuken gasloos! Daarnaast is voor alle apparatuur een energiecheck gedaan om het verbruik in te perken. Vanwege de esthetiek hebben we bewust gekozen voor geheel zwarte panelen, welke mooi opgaan in het donkergrijze dak.

Weer een stap vooruit dus.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”