Winkelwagen

Michelle Meens in top 30 biermensen die ertoe doen!

By 17 december 2019Nieuws

Met zorgvuldigheid en passie hebben de redactieleden van Bier! onafhankelijk van elkaar opnieuw de jaarlijkse Top 30 samengesteld van biermannen en -vrouwen die het verschil gemaakt hebben in 2019. Michelle Meens heeft dit jaar plek 14 weten te bemachtigen in Top 30 lijst. 

Vader Harry Meens, vierde generatie in het familiebedrijf Alfa Bierbrouwerij in het Limburgse Schinnen, heeft drie kinderen. Aanvankelijk leken ze geen van allen interesse te hebben om papa op te volgen. Maar het bloed kruipt waar het niet gaan kan en zo koos dochter Michelle toch voor de familiebrouwerij. Maar niet voordat ze een jaar hotelschool heeft gedaan in Zwitserland en stage heeft gelopen in Portugal. Toen ze terugkwam ging ze werken als bedrijfsleider in de BeerKompanie in Heerlen, ook van de familie Meens. Een restaurant inclusief stadsbrouwerij. Daarna ging ze weer op reis. Tot ze echt klaar was en de onrust uit haar lijf verdween. In 2019 is ze echt de rechterhand van papa geworden in het bedrijf, vooral verantwoordelijk voor marketing en merkpositionering. Haar jongere broer heeft inmiddels ook de keuze gemaakt voor de brouwerij en is actief op operationeel vlak. De vijfde generatie Meens is – jong als ze zijn – definitief geland in de brouwerij. En van Michelle gaan we nog veel horen…

Bron: BIER! Magazine, Winter 2019/20, TOP 30 Welke biermensen maakten het verschil in 2019?

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”