Winkelwagen

Piet, gepassioneerd rondleider

By 28 maart 2023juli 20th, 2023Nieuws
Foto: Piet in Proeflokaal 1870

Piet, gepassioneerd rondleider

Onderdeel van het Alfa interieur
Iedereen die in de afgelopen 17 jaar een rondleiding van ‘onze’ Piet heeft gehad, kan hem zich gegarandeerd herinneren. Met zijn kenmerkende snor, sikje en altijd vrolijke humeur is hij dan ook niet weg te denken bij onze brouwerij. Of zoals wij dat hier zeggen ‘onderdeel van het interieur’.
Piet Vrinssen is woonachtig in Oirsbeek en is al bijna 25 jaar samen met zijn vriendin Joke. Piet was voorheen gehuwd en heeft vanuit deze relatie 2 dochters, maar spreekt met evenveel enthousiasme over de dochter van Joke; zijn bonus-dochter. In zijn vrije tijd ‘beklad Piet graag een canvas’. Wij halen liever aan dat Piet een zeer goede schilder is. Zo heeft hij bij de brouwerij bijvoorbeeld de stenen plaquette bij het bronhuisje opgeknapt en destijds het logo van de Beerkompanie in Heerlen op de gevel geschilderd. Daarnaast is hij trotse opa van 2 kleinzonen, 1 kleindochter en van zijn bonus-kleinzoon.

Je zou zeggen dat Piet nergens anders meer tijd voor heeft, maar niks is minder waar. Hij is dan ook erg bedreven in zijn vak als rondleider binnen onze brouwerij. Dat hij het al zolang volhoudt komt met name door de collegialiteit en het familiegevoel. Ook benadrukt hij dat hij het contact met de gasten altijd als zeer prettig ervaart. Dit is dan ook één van de redenen geweest voor Piet om te solliciteren op deze functie. Wij stelden hem een aantal vragen en hebben de antwoorden voor jullie samengevat. 

Wat is het meest opmerkelijke dat je ooit hebt meegemaakt?
Er stopten ooit 2 tourbussen met hierin ongeveer 60 gasten. Collega Huub en ik wisten dat ze kwamen benadrukt Piet, maar we hadden vanuit de organisatie verder geen informatie ontvangen.

Toen de bezoekers uitstapten bleek 75% in het bezit te zijn van een rollator, rolstoel en zelfs een ziekenhuisbed. Ondanks het feit dat maar een kwart van de groep daadwerkelijk de rondleiding door de brouwerij kon maken, want deze is helaas niet toegankelijk wanneer je in een rolstoel zit, was dit een zeer geslaagde middag voor alle aanwezigen. En, niet onbelangrijk, er werd toen opmerkelijk veel bier gedronken.

Ook haalt Piet de periode aan die plaatsvond na het overlijden van tante Wies. Haar laatste wens was gratis bier voor heel Limburg en dat hebben we geweten ook. Gedurende 9 maanden gaven wij 7 dagen lang aan gemiddeld 60 man per dag een rondleiding. Allemaal kosteloos, geheel op uitnodiging van de brouwerij om de laatste wens van Tante Wies te vervullen.

Piet aan het woord
”Het geven van rondleidingen gaat echter nooit vervelen. De basis van elke rondleiding is hetzelfde, maar elke situatie is anders. Daarnaast is er op al die jaren dat ik rondleid maar één keer een vervelende ervaring geweest. Wij hebben een keer een compleet voetbalelftal uit de lampen moeten halen. Maar ach, op 17 jaar valt dat ook wel weer mee”

Heeft Piet een favoriet tussen de Alfa-bieren?
Jazeker; Piets favoriet is de Alfa Super Strong. Hij benadrukt ook groot liefhebber te zijn van de Alfa seizoenbieren. Alfa Herfstbok laat hij thuis het liefste nog even rijpen, maar de Lentebok drinkt hij meteen na het afvullen met alle liefde op.

Waarom moet iedereen een brouwerijbezoek bij ons gedaan hebben?
Je moet onze brouwerij echt zelf bezoeken om te kunnen ervaren met welke passie onze brouwers en alle medewerkers een ambachtelijk product brouwen dat echt uniek is. Onze bieren groeien in smaak en kwaliteit tijdens het brouwproces en dat zie je terug in de prijzenkast.
Daarnaast is er geen enkele brouwerij die een rondleiding geeft zoals de onze.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”