Alfa Herfstbok Omelet

Leestijd ca. 1 minuut

Geschreven door: Alfa Bier

Geschreven op: 30 oktober 2018

Een stevige, herfstige omelet boordevol smaak. Gemaakt met verse eieren, gebakken paddenstoelen, gekaramelliseerde ui en een vleugje oude kaas. De omelet wordt afgeblust met een scheutje Alfa Herfstbok, wat zorgt voor een warme, moutige ondertoon die perfect past bij het seizoen. Ideaal als hartige lunch of als licht diner op een frisse dag.

Benodigheden:

• 50 gram gerookt spek
• Alfa Herfstbok
• 3 eieren
• cantharellen
• stukje ui
• stukje prei
• boter
• peper
• zout

Bereidingswijze:

1. Het spek marineren in Herfstbok en laten uitlekken.
2. De cantharellen schoon borstelen en grotere doorsnijden.
3. Prei fijn snijden en wassen.
4. Ui fijn hakken.
5. Het spek in een hete pan bakken en uit de pan scheppen.
6. In de pan een klein klontje boter of olie en daarin de ui, prei en cantharellen roerbakken.
7. Voeg het spek erbij.
8. De eieren los kloppen met zout en peper en een klein beetje Herfstbok.
9. Giet de ei massa op de groenten en bak de omelet langzaam, zodat de bovenzijde stolt.
10. Leg zo nodig even een deksel op de pan.

Eten met een snee volkoren brood en een glas Alfa Herfstbok erbij.

winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?