Het recept Alfa Bierbeslag geeft een krokant jasje aan je groentes (zoals je courgette bloem) of vis (zoals gamba’s).
Ingrediënten:
- 125 ml Alfa Edel Pils bier
- 125 gram (tarwe)bloem
- 1 ei
Bereiding:
- Doe het bier, het ei en de (gezeefde) bloem in een beslagkom
- Klop alles met een garde tot een glad beslag
- Maak het op smaak met kruiden eventueel
- Haal dat wat je wilt bakken door het beslag heen (courgette bloem, gamba’s, etc.)
- Zet de frituurpan aan. Of een andere grote pan en vul die met olie naar keuze in om te verwarmen.
- Hoe test je of de olie heet genoeg is om te frituren?
- Dat doe je eenvoudig met een houten keukenlepel of met eetstokjes, of zelfs een satéprikker. Dompel de steel van je lepel voorzichtig in de olie. Als er luchtbelletjes verschijnen is de olie heet genoeg om te bakken.
- Hoe test je of de olie heet genoeg is om te frituren?
- Als alle ingrediënten bij elkaar gevoegd zijn dan is het dik genoeg dat het blijft kleven. Als het papje te dun is voeg dan wat bloem toe. Is het papje te dik voeg dan een extra scheutje bier toe. De hoeveelheid zout is zelf te bepalen naar je eigen smaak.
- Als het goudbruin is, dan is het klaar
- Veel plezier met bakken en eet smakelijk!