Ingrediënten:
• 300 gram verse zalmfilet (zonder vel)
• 250 ml rode bietensap
• 2 el Alfa Bier Gin
• 1 flesje Alfa Edel Pils
• 10 gram verse dille
• Peper en zout
• 20 gram suiker
Benodigdheden:
• Afsluitbaar boterhamzakje of ‘ziplock’ zakje
• Schaal met rand
• Mengkom
• Lepel
Bereiding:
1. Dep de zalmfilet droog, controleer op graten.
2. Masseer de zalm royaal in met peper en zout.
3. Meng de suiker, rode bietensap, Alfa Bier Gin, dille en Alfa Edel Pils tot een
marinade.
4. Plaats de zalm samen met de marinade in de zak en plaats deze op een
schaal & onder druk van een gewicht (bijvoorbeeld een steelpan met water) in
de koelkast. Laat 24 uur marineren.
5. Giet de vis voorzichtig af & snij de zalm in plakjes van ca. 0,5cm.
6. Verdeel over de borden en garneer met bijvoorbeeld dille en
citroen. Serveren natuurlijk met een Alfa Edel Pils, proost!
Tip: serveer met wat aioli en getoast brood