fbpx

Winkelwagen

Recept ‘drunken salmon’

By 1 juni 2022Nieuws

Ingrediënten:
• 300 gram verse zalmfilet (zonder vel)
• 250 ml rode bietensap
• 2 el Alfa Bier Gin
• 1 flesje Alfa Edel Pils
• 10 gram verse dille
• Peper en zout
• 20 gram suiker

Benodigdheden:
• Afsluitbaar boterhamzakje of ‘ziplock’ zakje
• Schaal met rand
• Mengkom
• Lepel

Bereiding:

1. Dep de zalmfilet droog, controleer op graten.

2. Masseer de zalm royaal in met peper en zout.

3. Meng de suiker, rode bietensap, Alfa Bier Gin, dille en Alfa Edel Pils tot een
marinade.

4. Plaats de zalm samen met de marinade in de zak en plaats deze op een
schaal & onder druk van een gewicht (bijvoorbeeld een steelpan met water) in
de koelkast. Laat 24 uur marineren.

5. Giet de vis voorzichtig af & snij de zalm in plakjes van ca. 0,5cm.

6. Verdeel over de borden en garneer met bijvoorbeeld dille en
citroen. Serveren natuurlijk met een Alfa Edel Pils, proost!

Tip: serveer met wat aioli en getoast brood

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”