Het Glühbier recept:
Gebruik bij voorkeur drie flesjes Alfa Donker Bruin bier en hou de (pers)sinaasappelen, het kaneelstokje en de kruidnagels bij de hand, net als de kristal- en bruine basterdsuiker. Het hele proces is eenvoudig zolang je onderstaande stappen doorloopt:
- Steek de kruidnagels in de schil van de perssinaasappelen;
- maak kleine inkepingen in de sinaasappel om een beetje sap in het bier te laten trekken;
- schenk het bier in een ruime pan op laag vuur’;
- als het bier warm is voeg je de sinaasappelen met kruidnagel toe. Ook het kaneelstokje doe je er bij;
- voeg twee eetlepels bruine basterdsuiker toe;
- laat het geheel gedurende 20 minuten op laag vuur pruttelen. Laat het deksel op de pan om de aroma’s te bewaren.
Na 20 minuten kun je jouw huisgemaakte Glühbier recept proeven. Mocht het nog niet op smaak zijn, voeg dan wat suiker toe.
Daarna is het genieten geblazen, proost!