Winkelwagen

Riet- en biezenvelden

Water is van eminent belang voor de brouwerij. Het bronwater bepaalt met haar kenmerkende smaak de natuurzuivere kwaliteit van Alfa Bier. Als duurzame brouwerij zorgen we dan ook dat het gebruikte proceswater op natuurlijke wijze terug de natuur in vloeit. Leo Meens (3e generatie) besloot dan ook al in 1968 dit water duurzaam te zuiveren. Hij was zijn tijd ver vooruit en zijn aanpak van biologische-waterzuivering inclusief achter geschakelde riet- en biezenvelden is op dit moment nog steeds ”state of the art”.

Door de biologische bacteriewerking wordt het water uiteindelijk schoon en gaat het terug de natuur in. Het water bevat dan ook natuurlijke voedingsstoffen die er onder meer voor hebben gezorgd dat het gebied zich tot een waardevol ecologisch natuurgebied heeft ontwikkeld, waar flora en fauna weelderig groeien en bloeien.

De natuurlijke waterzuivering (riet- en biezenvelden) achter de Alfa brouwerij, beslaat circa 2,5 HA. Hier vindt een zogenoemde derde-traps-zuivering plaats, waarbij de fosfaten worden afgebroken. Daarmee wordt zuiver water op een natuurlijke manier verkregen, zonder bijkomstige mechanische belasting en energieverbruik. Puur natuur!

Tip: Vanaf deze maand kan je dit riet- en biezenveld zelf komen bewonderen door de nieuw aangelegde meanderende vlonder.