Winkelwagen

Ontmoet dé superwoman van de Alfa Bierbrouwerij …

By 14 februari 2023februari 28th, 2023Nieuws
Foto: Eefje wijst naar haar slaapkamer waar ze geboren is in 1980

Maak kennis met: Eefje, opgegroeid bij de Alfa Brouwerij

In de afgelopen 150 jaar zijn er in de brouwerij veel wetenswaardige dingen gebeurd. Een daarvan is zeker de geboorte van Eefje Haerden in 1980. Zij werd geboren op de 1e verdieping van het gebouw waar nu het Proeflokaal van de Alfa Brouwerij gevestigd is. Haar vader Frans is al meer dan 50 jaar actief bij de Alfa Brouwerij. Ook na zijn pensioengerechtigde leeftijd is hij nog altijd enkele dagen per week actief bij de brouwerij. Bijna zijn hele werkzame leven woont Frans met zijn gezin in een huis naast de brouwerij. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de kinderen van Frans, wanneer ze maar konden, in de brouwerij te vinden waren. Toen Eefje nog maar acht jaar oud was, hielp ze al in de vullerij met hand- en spandiensten. (melden bij de kinderbescherming heeft geen zin. Ze was vrijwilliger en alleen nadat haar huiswerk af was, ahum). Eefje groeide op in en met de brouwerij en genoot van een leven zoals de meeste andere kinderen van haar leeftijd. Ze hield van paarden. Haar paard graasde op het weiland voor de brouwerij. ‘s Zomers sliep ze regelmatig in het schuurtje achter de brouwerij, dicht bij haar viervoeter.

Op haar achttiende voltooide Eefje haar kappersopleiding. Wassen, knippen, föhnen, geef haar een schaar en ze begint te toveren. Vervolgens werkt ze enkele jaren in een bakkerij, zoete broodjes bakken, deeg draaien, schieter aan de oven, alle kneepjes van het vak heeft ze zich eigen gemaakt. Ze heeft zelfs zes maanden bij een frituur gewerkt.

Ondanks al deze ervaringen was er iets in haar dat haar ertoe aanzette terug te keren naar haar geboorteplek, de Alfa Brouwerij. En ze is er trots op dat ze al elf jaar met succes als vrouw werkt in een team dat het beste Pils ter wereld maakt, Alfa Edelpils. We vragen haar hoe ze met succes zo lang heeft kunnen werken, omringd door 15 mannen op de productievloer? Wat is haar geheim? Ten eerste onthult Eefje dat ze elke dag begint met een flinke krachttraining. Dit houdt haar topfit en zorgt voor een goede conditie die ze nodig heeft om de hele dag zwaar fysiek werk te doen en gefocust te blijven. Verder geeft Eefje aan dat ze graag met dit gepassioneerde team werkt. Allemaal hebben ze hetzelfde doel, een uitstekend verzorgd eindproduct te maken, het beste pils ter wereld. En mocht een van haar collega’s geen tijd hebben om naar de kapper te gaan, dan is ze niet te beroerd om haar kappersschaar te pakken en hem van een coupe Alfa te voorzien.

Eefje heeft nog een passie, haar verzameling tatoeages. De meeste van de lichaamskunsten zijn prachtige bloemen. Behalve één tattoo, die is geschreven in Japans schrift. Op de vraag wat het Japanse schrift betekent, vertaalt ze het voor ons: “Joep voor Altijd.” Joep is haar levenspartner die een permanente plaats op haar pols heeft verdiend.

Eefje is ook een Alfamoeder met een zoon van veertien, en twee honden genaamd Brutus & Nova. Maar. Dat zijn verhalen voor een andere keer.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”