Vegetarische Bulgursalade & Hummus met Alfa Edel Pils

Leestijd ca. 3 minuten

Geschreven door: Alfa Bier

Geschreven op: 29 december 2020

Vegetarische Bulgursalade met Alfa Krachtig Dort

Hoofdgerecht voor 4-6 personen

30-40 minuten bereiden

Ingrediënten:

• 300 gram ongekookte bulgur

• 1 Granaatappel

• 80 gram feta

• 1 citroen

• Peper/ zout

• 10 cl Alfa Krachtig Dort

• 60 gram Griekse Yoghurt

• 1 teen knoflook

• 1 bosje verse peterselie

• 1 rode ui

• 2 gegrilde paprika’s (uit pot)

• Bereiden

Dressing:

1. Klop de Griekse yoghurt met het bier tot de gewenste dikte van de basisdressing

2. Voeg de helft van de peterselie en de teen knoflook (beiden fijn gehakt) toe en roer goed door

3. Breng op smaak met peper en zout

Salade:

1. Kook de bulgur af volgens de verpakking en spoel meteen daarna goed af (moet koud zijn) in een bolzeef en laat uitlekken

2. Snijd de paprika en rode ui in dunne reepjes

3. Snijd de granaatappel open en tik de pitjes eruit in een schaal

4. Voeg de bulgur toe aan de schaal, samen met de rode ui en paprika

5. Voeg de dressing toe en maak de salade verder op smaak met eventueel peper en zout

6. Knijp een halve citroen uit over de salade en verbrokkel de feta ook over de salade

7. Garneer de salade met de overige citroenpartjes en fijngehakte peterselie, proost!

 

Hummus met Alfa Edel Pils

Bijgerecht

15 minuten bereiden

Ingrediënten:

• 400 gram kikkererwten

• 3 tenen knoflook

• Sap van 1 limoen

• 1 scheut olijfolie

• Peper/ zout

• 50 ml Alfa Edel Pils

•1 eetlepel Tahin (indien voorradig)

• 40 gram pistache.

• 1 eetlepel paprikapoeder

Bereiden

1. Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de olijfolie en pistache & het paprikapoeder in een litermaat

2. Pureer met staafmixer tot fijne structuur, indien te dik, verdun met scheutje extra Alfa Edel Pils

3. Hak de gepelde pistache nootjes fijn met een mes

4. Verdeel de hummus in een schaal en besprenkel met olijfolie, gehakte pistache en het paprikapoeder, proost!

winactie

Ben jij 18 jaar of ouder?