Vegetarische Bulgursalade met Alfa Krachtig Dort
Hoofdgerecht voor 4-6 personen
30-40 minuten bereiden
Ingrediënten:
-
300 gram ongekookte bulgur
-
1 Granaatappel
-
80 gram feta
-
1 citroen
-
Peper/ zout
-
10 cl Alfa Krachtig Dort
-
60 gram Griekse Yoghurt
-
1 teen knoflook
-
1 bosje verse peterselie
-
1 rode ui
-
2 gegrilde paprika’s (uit pot)
Bereiden
Dressing:
1. Klop de Griekse yoghurt met het bier tot de gewenste dikte van de basisdressing
2. Voeg de helft van de peterselie en de teen knoflook (beiden fijn gehakt) toe en roer goed door
3. Breng op smaak met peper en zout
Salade:
1. Kook de bulgur af volgens de verpakking en spoel meteen daarna goed af (moet koud zijn) in een bolzeef en laat uitlekken
2. Snijd de paprika en rode ui in dunne reepjes
3. Snijd de granaatappel open en tik de pitjes eruit in een schaal
4. Voeg de bulgur toe aan de schaal, samen met de rode ui en paprika
5. Voeg de dressing toe en maak de salade verder op smaak met eventueel peper en zout
6. Knijp een halve citroen uit over de salade en verbrokkel de feta ook over de salade
7. Garneer de salade met de overige citroenpartjes en fijngehakte peterselie, proost!
Hummus met Alfa Edel Pils
Bijgerecht
15 minuten bereiden
Ingrediënten:
-
400 gram kikkererwten
-
3 tenen knoflook
-
Sap van 1 limoen
-
1 scheut olijfolie
-
Peper/ zout
-
50 ml Alfa Edel Pils
-
1 eetlepel Tahin (indien voorradig)
-
40 gram pistache.
-
1 eetlepel paprikapoeder
Bereiden
1. Doe alle ingrediënten, uitgezonderd de olijfolie en pistache & het paprikapoeder in een litermaat
2. Pureer met staafmixer tot fijne structuur, indien te dik, verdun met scheutje extra Alfa Edel Pils
3. Hak de gepelde pistache nootjes fijn met een mes
4. Verdeel de hummus in een schaal en besprenkel met olijfolie, gehakte pistache en het paprikapoeder, proost!