Winkelwagen

Alfa wint zilver!

By 5 april 2018Nieuws

Zilver met een gouden randje!

Alfa Edel Pils heeft de zilveren medaille toegekend gekregen bij de 4e editie van de Dutch Beer Challenge. In de categorie Pils eindigden we achter het Utrechtse De Leckere op een fantastische tweede plek. En daarmee scoren we het best van álle landelijk in de supermarkten verkrijgbare bieren in deze categorie. Wat ons betreft het gouden randje! Een top #alfamomentje

De Dutch Beer Challenge (DBC) is de eerste professionele bierwedstrijd in Nederland. Opgericht in 2014 als antwoord op de groeiende interesse in de Nederlandse biercultuur. In totaal werden bij deze editie meer dan 400 bieren getest in 25 categorieën. Bij de blonde bokbieren eindigden we ook al op het podium en kregen we de bronzen medaille toegekend. Je zult begrijpen dat we trots zijn. Enorm trots! Op onze bieren, op de behaalde medailles bij de DBC en natuurlijk ook op al onze Alfamannen- en vrouwen hier in Schinnen. Zij die iedere dag werken aan het brouwen van onze Alfa bieren en het waarborgen van de allerhoogste kwaliteitsstandaarden. We zijn een 4e generatie Limburgse familiebrouwerij en daarbij ook de grootste onafhankelijke bierbrouwer van Nederland.

Alfa deed voor de derde keer mee aan dit prestigieuze evenement, waar zowel Nederlandse onafhankelijke bierexperts- en keurmeesters als ook internationale specialisten de jury vormen. Afgelopen twee jaar vielen we ook al in de prijzen en dit jaar dus wederom succes voor zowel het Edel Pils als ons Lentebok. Bieren die worden bekroond op de DBC kunnen rekenen op een grote mediabelangstelling en internationale erkenning. De gelauwerde bieren krijgen promotie van de (inter)nationale en regionale media. De medailles worden alom gezien als een kwaliteitslabel voor de bierconsument. De verkregen medailles betekenen dus veel voor ons maar geven ook de consument een keurmerk aanduiding waarop ze kunnen vertrouwen. Aangeprezen door echte bierkenners!