Winkelwagen

Gekroond tot Beste Pils ter Wereld!

By 1 maart 2022maart 3rd, 2022Nieuws, Persbericht

Alfa wederom gekroond tot Beste Pils ter wereld

De winnende combinatie van meer dan 150 jaar ambacht, kennis en traditie

THULL – Alfa Edel Pils is wederom in de prijzen gevallen. Dit keer bij de World Beer Awards. Naast ‘Country Winner’ op dit internationaal erkende bierfestival, is Alfa Edel Pils nu ook bekroond tot het ‘Beste Pils ter wereld’ in de categorie ‘Classic Pilsener’ in deze competitie. Een prachtig resultaat van meer dan 150 jaar ambacht, kennis en traditie en een absolute kroon op het werk van de familiebrouwerij uit Limburg.

Wat betekent deze bekroning?
De World Beer Awards is één van de meest prestigieuze biercompetities ter wereld, waar bijna alle bierbrouwerijen aan deelnemen. Dat maakt de bekroning extra speciaal. Maar hoe kwam die tot stand?

Voor de World Beer Awards worden eerst zogenaamde ‘Country Winners’ geselecteerd en bekendgemaakt. Al deze brouwers vertegenwoordigen hun land in de finale van beste bieren ter wereld. Een onafhankelijk jury van bierkenners en -professionals kiest vervolgens één winnaar die wordt gekroond tot Beste Pils ter wereld. Alfa Edel Pils werd bekroond in de categorie ‘Classic Pilsener’, wat staat voor het meest gedronken biertype ter wereld.

Kwaliteit
Alfa Edel Pils overtreft de standaard van pils in smaak en kwaliteit. Het heeft een volle, fris-fruitige en eigenzinnige smaak door onder meer gebruik te maken van haar Alfa’s eigen Meens stamgist voor het gistproces. Daarnaast gebruikt Alfa natuurzuiver bronwater uit eigen bron; zo zuiver dat het rechtstreeks de brouwketel in kan. Dat, gecombineerd met de Alfa-brouwmeesters die elke dag het uitgebalanceerde evenwicht tussen kwalitatief hoogstaand hop en mout bewaken, zorgt voor de unieke frisheid en kwaliteit van het ‘Beste Pils ter wereld’.

Medailles
Gekroond worden tot ‘Beste Pils ter wereld’ is één ding, maar het is niet de eerste keer dat de bieren van Alfa bekroond worden en medailles verdienen. Naast de World Beer Awards vielen het Edel Pils, het Lentebok en het Krachtig Dort de afgelopen jaren met regelmaat in de prijzen – onder andere tijdens de London Beer Challenge en de European Beer Competition, ook twee gerenommeerde internationale bierwedstrijden. Daarmee zet Alfa zich ook internationaal stevig op de kaart.

Om de bekroning tot ‘Beste Pils ter wereld’ te vieren kunnen consumenten nu een brouwerijbezoek boeken met 20% korting. Zo kunnen zij zelf zien en proeven waar en hoe het Beste Pils ter wereld gebrouwen wordt.

Alfa Bier

Alfa Bier

Gelegen in het unieke Limburgse heuvellandschap ligt onze familiebrouwerij. In 1870 opgericht door Joseph Meens en momenteel geleid door de 4e generatie in de hoedanigheid van Harry Meens. En de vijfde generatie staat te popelen om over een aantal jaren de familietraditie voort te zetten. “Bierbrouwen is passioneel bezig zijn met een product”